La majoria de barques de l‘Ametlla de Mar continuen amarrades a causa del temporal

Comparteix

Hi ha confraries com la de la Ràpita i la de les Cases d’Alcanar que han decidit sol·licitar la paralització temporal fins al 31 de març per complir amb la reducció de jornades. En el cas de l’Ametlla de Mar preveu adherir-se a aquests 10 dies de veda, més endavant.

Després de la vaga de dos dies que van convocar conjuntament les confraries de la província de Tarragona per denunciar l’increment del preu del petroli, aquest dimecres, van tornar a feinejar només tres barques caleres i aquest dijous, n’han sortit sis, a causa del temporal que encara està present al litoral català. Hi ha confraries ebrenques que mantenen l’aturada per complir amb la reducció de jornades.

Els pescadors de Tarragona van decidir amarrar les seves barques dilluns i dimarts davant l’actual preu del gasoil, que suposa una despesa de fins al 50% dels guanys bruts en embarcacions com les de l’arrossegament i que, per tant, provoca que la seva activitat, ara com ara, sigui insostenible. Per això, des de les confraries es reclama una sèrie d’ajuts per fer front aquest alt preu del carburant.

En el cas de la Confraria de Tarragona, aquest dimecres, va mantenir la vaga i hi ha confraries com la de la Ràpita i Alcanar que han sol·licitat la paralització temporal fins al 31 de març per complir amb la reducció de jornades, ja que enguany la Comissió Europea els obliga a fer 10 dies laborals més d’aturada biològica.

El patró Major de la Confraria de Ametlla de Mar, Miquel Brull, explica que la vaga va ser a nivell provincial, ja que hi havia confraries de més al nord de veda. A més, avança que els pescadors caleros de l’arrossegament tenen previst adherir-se a aquests 10 dies, més endavant, al mes d’abril, quan aparegui el llapó, o bé, després de Setmana Santa per fer-ho coincidir amb els dies abans de la veda del maig i juny.

Aquest dimecres a la tarda va tenir lloc una reunió entre els pescadors de les confraries de la província per posar damunt la taula la situació de l’activitat.

Ara, el sector també resta a l’espera del que es pugui decidir el pròxim 21 de març a la reunió que es mantindrà a nivell europeu, després que aquest dimarts, la Secretaria General de Pesca del Ministeri assegurés que el Govern posarà tots els mitjans, perquè la flota pesquera mantingui la seva rendibilitat.

Comparteix