El sector pesquer en vaga per l’increment del preu del petroli

Comparteix

El sector s’està plantejant aturar l’activitat a tot el Mediterrani espanyol, depenent de la reunió amb la Secretaria General de Pescad’aquest dimarts.

El sector pesquer de les demarcacions de Tarragona i Castelló va encetar, aquest dilluns, una vaga de dos dies en protesta per l’augment que s’ha produït en les darreres setmanes del preu del carburant.

Els pescadors van decidir amarrar les seves barques dilluns i aquest dimarts, estan a l’espera de les solucions que pugui proposar el govern central, en la reunió que, per aquest i d’altres temes, mantindrà el sector amb la Secretària General de Pesca del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Alicia Villauriz.

El carburant és la despesa més gran que té una barca per poder dur a terme la seva activitat. Hi ha sectors com el de l’arrossegament, que depenent dels cavalls de l’embarcació, amb l’actual preu del gas-oil, el carburant es pot emportar el 50% dels guanys bruts. Si a això li afegim els preus del peix, la limitació dels dies de pesca i d’altres problemàtiques que arrossega el sector, fa que l’activitat, ara com ara, sigui insostenible.

Eusebi Rosales és el president de la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Tarragona.

Depenent del resultat de la reunió d’aquest dimarts, el sector s’està plantejant aturar l’activitat a tot el Mediterrani espanyol el pròxim dilluns dia 21 de març.

Comparteix