L’Ametlla de Mar demana suport i solidaritat amb el poble ucraïnès

Comparteix

La concentració tindrà lloc aquest dimarts, a les 19 h, davant de l’Ajuntament.

L’horari de recollida de material per enviar a Ucraïna és de 9 a 14 h i de 19 a 20.30 h, a la planta baixa de l’Ajuntament.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha fet una crida la població a participar en la concentració, organitzada per diferents entitats municipalistes, per donar suport al poble ucraïnès i per la pau. A més, s’ha obert una campanya de recollida de materials de primera necessitat per enviar a Ucraïna, a la planta baixa de l’Ajuntament.

La concentració en suport al poble ucraïnès tindrà lloc aquest dimarts a la tarda a partir de les 19 h, davant de l’ajuntament.

Al mateix temps, des de l’Ajuntament s’ha obert una campanya de recollida de materials de primers auxilis i primera necessitat, que aniran destinats a donar servei als milers d’ucraïnesos i ucraïneses que arriben a les fronteres, després d’haver-se vist obligats a abandonar el seu país després de la invasió russa.

Jordi Gaseni és l’alcalde de l’Ametlla de Mar.

Per coordinar aquesta ajuda, l’Ajuntament s’ha posat en contacte amb la comunitat ucraïnesa que viu a la població. Es demana sobretot material bàsic de primers auxilis, com venes, antisèptics, medicaments, roba d’abric o bolquers per a nadons. La recollida es farà als baixos del consistori, a partir d’aquesta tarda de 19 a 20.30 h i els matins de 9 a 14 h.

Nina Khashchiyuk és una de les ucraïneses que viu a la població junt amb els seus fills, però que té la resta de la seva família a Ucraïna.

Concretament, a l’Ametlla de Mar, hi ha 21 ucraïnesos i 48 russos residents, alguns dels quals també han donat suport al poble ucraïnès.

Podeu escoltar l’entrevista sencera amb l’alcalde Jordi Gaseni:

Comparteix