El Carnestoltes s’inicia als centres educatius, enguany sense rues escolars pels carrers del municipi

Comparteix

Tant la Llar d’Infants Xerinola com l’Escola Sant Jordi celebren la festivitat durant la setmana, fent diverses activitats.

Els centres educatius caleros celebren, al llarg de la setmana, el seu Carnaval particular amb les Ordres del Rei Carnestoltes, que indiquen als alumnes com han d’anar vestits durant aquests dies. Enguany, no es duran a terme les tradicionals rues escolars, que es realitzaven divendres com a final de festa pels carrers del municipi.

Les ordres Carnestoltes i la festa a nivell intern s’han convertit en l’eix de la celebració als diferents centres educatius. La Covid-19 va obligar a suspendre, l’any passat, la rua escolar pels carrers del municipi i el Consell Escolar de l’Escola Sant Jordi ha decidit no tornar-la a dur a terme, ja que, durant el cap de setmana, ja es realitzen les diferents rues, organitzades per la regidoria de Festes. Així ho explica la directora de l’Escola Sant Jordi, Fàtima Garcia.

A l’Escola, aquest dilluns, els alumnes han anat amb el pijama, el dimarts s’han de posar les calces i els calçotets per damunt dels pantalons i lluir una capa i un antifaç, el dimecres els alumnes han de lluir un pentinat original, el dijous tots han d’acudir al centre amb flotador, casquet i tovallola com si fos un dia de bany. El divendres, l’últim dia, arribarà Carnestoltes al centre, que llegirà el seu testament i tothom podrà anar disfressat com vulgui. Les ordres del Rei Carnestoltes formen part d’un projecte que duen a terme els alumnes de 6è de Primària, per treballar el llenguatge poètic, amb els rodolins i els versos del pregó.

Pel que fa a la Llar d’Infants Xerinola ja van començar a celebrar la festivitat, després de la Candelera, amb diferents propostes, racons i activitats pels infants, per tal que els més menuts puguin assimilar la celebració. Aquesta setmana, seguiran amb les ordres del Rei Carnestoltes, el dilluns, els alumnes també han arribat al centre amb pijama, dimarts, ho faran amb un pentinat original, dimecres, amb corbata i corbatí, dijous, amb la cara pintada i divendres, amb una disfressa lliure.

La directora de la Llar, Consol Ferré, explica que, com no se’ls permet celebrar la xocolatada amb les famílies pel tema de la Covid-19, han decidit no fer la rua fora del centre.

D’aquesta manera, la Llar d’Infants finalitzarà la festivitat amb una xocolatada pels infants.

En el cas de l’Institut Candelera, com cada any, celebraran la festivitat, el divendres amb una festa també a nivell intern.

Comparteix