El Síndic va fer 13 actuacions l’any passat al municipi

Comparteix

Les actuacions al municipi han disminuït lleugerament respecte al 2020, mentre que a nivell comarcal i de país, s’han assolit les xifres més altes fins al moment, superant les registrades al 2020 i el 2019, a causa principalment de la pandèmia.

Les actuacions del Síndic de Greuges a l’Ametlla de Mar disminueixen lleugerament. El passat 2021 es van realitzar 13 intervencions al municipi, de les quals 6 van ser per queixes i 7 per consultes. Unes xifres inferiors a l’any anterior, el qual va registrar 17 actuacions. A nivell comarcal i de país, però han incrementat considerablement, a causa principalment de la pandèmia.

Segons l’informe anual, la majoria de les queixes presentades -tant a la població com a tota la comarca- són referents als àmbits de polítiques territorials, d’administració pública o de polítiques socials, com la salut o l’educació.

Pel que fa a nivell comarcal, el 2021, el Síndic va realitzar un total de 615 intervencions al Baix Ebre, un 80% més que el 2020. I les intervencions a nivell de Catalunya també han incrementat considerablement; en total, s’han iniciat prop de 25.000 expedients al llarg de l’any, un 14% més que l’any anterior, que ja va ser extraordinari.

L’adjunt del Síndic, Jaume Saura, ha remarcat que aquest augment ha estat conseqüència de la Covid i apunta que la disminució de les intervencions al municipi és insignificant.

Per presentar una consulta o una queixa es pot fer a través d’internet al portal web del Síndic.

Pots escoltar l’entrevista sencera amb l’adjunt del Síndic, Jaume Saura:

Comparteix