L’Ametlla de Mar participa en el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència

Comparteix

L’Ametlla de Mar i l’empresa Plàncton, Divulgació i Serveis Marins s’han sumat a aquesta iniciativa, per segona vegada, amb la decoració d’aparadors a un total de set establiments.

El dia 11 de febrer se celebra el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència organitzant diferents activitats d’educació i sensibilització arreu del país. La finalitat d’aquesta jornada és promoure la participació de les dones i les nenes en la ciència.

Per segon any consecutiu, l’Ametlla de Mar juntament amb l’empresa Plàncton, Divulgació i Serveis Marins se suma a la celebració d’aquest dia i, de l’11 al 27 de febrer, set establiments del municipi adornaran els seus aparadors amb la representació de diferents dones astrònomes a cadascun d’ells.

Per tal d’involucrar a la ciutadania, a cada comerç guarnit hi haurà unes butlletes amb el llistat dels establiments participants i els ciutadans que segellin tot el llistat entraran en el sorteig d’un menú doble en les pròximes Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja.

Els establiments participants amb la decoració dels seus aparadors són Casa Ramonet, Esmeralda Regals, Expert Serafí, Miraquecolchon.com, Natural Optics Punt Visual, Regals Consarnau i Vila Callau.

La regidora de Comerç, Maite Boquera, comenta que és una manera de donar a conèixer i reivindicar el món de la dona en aquesta vessant per tal de promoure la participació plena i en condicions d’igualtat.

Per la seva banda, la copropietària de Plàncton, Eli Bonfill, apunta que enguany s’ha enfocat a les dones astrònomes, ja que al desembre es va llençar a l’espai el telescopi James Webb.

Paral·lelament, des de l’Institut Candelera es duran a terme tallers científics impartits per les alumnes d’ESO, i rutes científiques per a l’alumnat pels diferents aparadors decorats del municipi. I també es durà a terme una exposició de llibres sobre les dones a la Biblioteca Dr. Frias.

Comparteix