S’aproven definitivament els pressupostos de 2022, després d’un darrer recurs en la seva tramitació

Comparteix

Els pressupostos van ser aprovats definitivament amb els vots d’ERC i Entesa per la Cala i els vots negatius de Junts i C’s.

Aquest dilluns va tenir lloc una sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, en la qual es va haver de votar la convalidació, tant de l’acord d’aprovació del pressupost definitiu per al 2022 com de la desestimació de les al·legacions presentades per la ‘Associación de Vecinos Tres Calas’, degut a un recurs vinculat amb les convocatòries del passat ple extraordinari del 14 de gener.

D’aquesta manera, van quedar aprovats definitivament els pressupostos de 2022 amb els vots d’ERC i Entesa per la Cala i els vots negatius de Junts i C’s i la desestimació de les al·legacions amb els vots a favor d’ERC i Entesa, l’abstenció de Junts i el vot contrari de C’s.

En el transcurs del Ple també es va donar compte de la nova configuració del cartipàs municipal i el repartiment de les responsabilitats, després de la substitució d’Antonio Espuny per Joan Borràs, com a regidor d’Entesa per la Cala a l’equip de govern, qui també va ser nomenat com a membre del Consell d’Administració de la Cala Serveis SL.

També es va donar conformitat per unanimitat a la proposta de nomenament de Palma Abás com a Jutge de Pau Titular i Encarna Sentís com a Suplent, proposta que es va votar amb els vots a favor d’ERC, Entesa i Junts i l’abstenció de C’s.

A més, en el plenari, es va debatre la moció presentada per Junts per l’Ametlla, que va acusar l’equip de govern de manca de lideratge i iniciativa, apuntant que no s’ha posat en marxa el Pla Estratègic de Turisme, elaborat per un grup d’experts el passat 2021. La moció de Junts, que també proposava la creació d’unes jornades de divulgació al voltant de la posidònia, va comptar amb el suport de C’s, mentre que ERC i Entesa van desestimar el suport a la moció, al·legant que no s’ha començat a desenvolupar el Pla per les limitacions de la situació pandèmica.

També es va donar compte de les mesures de prevenció i seguretat de cara a la Festa Major de la Candelera, destacant la decisió de l’equip de govern d’habilitar el Poliesportiu Municipal Galetet com a alternativa a l’envelat, davant les previsions de fortes ventades els primers dies de festa.

Jordi Gaseni, alcalde i portaveu d’ERC, destaca que són uns pressupostos que contemplen inversió pública, privada i més llocs de treball i que mantenen els impostos dels ciutadans, tot i la crisi de la Covid.

Per la seva part, la regidora de Junts per l’Ametlla, Eva del Amo, qualifica d’inaudit que s’hagi de votar l’aprovació definitiva del pressupost en dues ocasions.

El regidor d’Entesa per la Cala, Joan Borràs, destaca l’assumpció de les seves responsabilitats com a nou membre de l’equip de govern i el seu vot contrari a la moció de Junts.

Quant al portaveu de C’s, Josep Maria Figueres, va declinar fer cap declaració a la finalització del Ple.

Per últim destacar que en el Ple també es va aprovar per unanimitat una moció de Junts en la qual es demanava l’aclariment de la relació de l’Iman de Ripoll amb el CNI i les declaracions de Villarejo.

Ple Ordinari 31 de gener
Comparteix