L’Ametlla de Mar celebra una Festa Major adaptada a la Covid-19

Comparteix

De moment, si les mesures no canvien, la Candelera 2022 anirà marcada per l’obligatorietat de la mascareta en interior i exterior i els espectacles asseguts sense consumir.

Aquest divendres acaben les limitacions en els aforaments a la restauració o als equipaments culturals i esportius, es permet fer trobades de més de deu persones i es suprimeix el certificat Covid. Altres mesures es mantenen com el tancament de l’oci nocturn, el públic assegut en actes culturals i també l’obligatorietat de la mascareta, tant en interior com exterior. Unes mesures que podrien canviar la setmana vinent.Davant aquestes restriccions, la regidoria de Festes ha adaptat tots els actes de la Candelera 2022 i es permet el dret, com és habitual, a fer qualsevol canvi d’última hora.

D’entrada, la mascareta serà obligatòria a tots els actes, siguin a l’interior o a l’exterior. Per exemple al Correbars dels quintos, només es podrà treure la mascareta en el moment de consumir.

El mateix passarà a l’envelat de Festa Major, situat al carrer Camarles, ja que la part del bar, estarà separada de la part on s’ubicaran les cadires per presenciar els diferents espectacles.

D’aquesta manera, com que serà obligat veure els espectacles asseguts en cadires, aquelles persones que vulguin consumir, s’hauran de desplaçar a la zona del bar i romandre allà mentre consumeixin, quedant prohibit portar la consumició a les cadires o estar dret consumint al darrere. I quan no s’estigui consumint, serà obligatòria la mascareta.

El regidor de Festes, Jordi Llaó, explica com serà el funcionament de l’envelat i remarca que són les mesures que s’han de seguir per viure unes festes segures.

Quant a la Processó en honor a la Verge Candelera, també serà obligatòria la mascareta i es demana als que hi participin, que evitin les aglomeracions a les cantonades i sobretot, a la plaça de l’Església a la sortida i entrada de la Processó. Preveien situacions d’aglomeració, ja s’ha previst ampliar l’espai del carrer Major per quan arribi la Processó al port i donar més marge i espai per ubicar les fileres de participants.

La Missa Major també s’ha traslladat a l’envelat per la gran quantitat de pubilles, quintos i hereus i evitar així les aglomeracions a l’església.

Es pot consultar tot el programa de Festes a www.ametllamar.cat/candelera .

Comparteix