Els tests d’antígens costaran com a màxim 2,94 € a partir de dissabte

Comparteix

Farmàcies, que treballen a ritme frenètic per la sisena onada, no veuen en bons ulls aquest màxim i critiquen que s’hauria d’haver fixat un preu límit el juliol passat.

Aquest dijous, el govern espanyol ha decidit quin serà el preu màxim dels tests d’antígens a les farmàcies: 2,94 euros. Un màxim que fins i tot farmacèutics veuen excessiu, ja que amb una millor planificació de compra podria arribar a ser molt més econòmic.

Si ja eren excessius els 6 o fins i tot els 10 euros que s’han arribat a pagar per tests d’antigen, el nou màxim tampoc es veu amb bons ulls en algunes farmàcies. El farmacèutic i encarregat de la farmàcia Jaume Ruiz de l’Ametlla de Mar apunta que el preu alt és resultat de falta de previsió.

Les farmàcies ara també s’encarreguen de registrar els positius que es fan a casa al sistema de Salut, per alleujar la feina dels Centres d’Atenció Primària. Ruiz explica que el ritme de feina, amb el volum de trucades, és esgotador.

A més, ara també es fan antígens de franc als alumnes que tenen un positiu al grup de convivència estable. Unes noves tasques que amb l’augment de contagis faciliten el ritme frenètic a les farmàcies.

Comparteix