Es tripliquen els casos actius de Covid-19 al municipi

Pla general de caixes amb dosis de la vacuna pediàtrica de Pfizer a l'arribada a l'Estat espanyol revisades per una operària, el 13 de desembre de 2021.
Comparteix

Les persones majors de 50 anys i les vacunades amb AstraZeneca o Janssensón cridades per administrar-se la tercera dosi, als centres de vacunació massiva del territori o bé, si hi ha dosis, al CAP de l’Ametlla de Mar-El Perelló.

En aquesta setmana, els casos actius al municipi s’han triplicat. En els últims deu dies, -amb dades consolidades entre el 14 i el 23 de desembre-, s’han detectat 34 casos positius de Covid-19 al municipi.

Tot i tenir controlada la situació a l’Ametlla de Mar, l’increment continuat i la dinàmica general a la resta dels municipis, fan preveure una pujada important en els pròxims dies. Així ho explica l’adjunta a direcció de l’Àrea Bàsica de Salut L’Ametlla- El Perelló, Ester Cano.

Donada l’actual situació epidemiològica, des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya s’insisteix a la població a vacunar-se, i als que ja tenen la pauta completa, a administrar-se la tercera dosi, l’anomenada vacuna de record.

Els cridats a administrar-se aquesta dosi són els majors de 50 anys.  A més, també s’administra a les persones amb determinades condicions de risc o patologies, les persones de qualsevol edat vacunades amb AstraZeneca o Janssen i els professionals sanitaris i sociosanitaris.

Com altres vacunes, els nivells de protecció poden començar a disminuir amb el temps. La dosi de record augmenta la immunitat, l’allarga i ajuda a reduir el risc d’ingressar a l’hospital a causa de la Covid-19 aquest hivern. També pot ajudar a oferir una protecció més àmplia contra noves variants.

Per demanar hora, cal fer-ho a través de vacunacovidsalut.cat, a qualsevol dels centres de vacunació massiva, ubicats a Amposta, Roquetes i Móra la Nova. Si hi ha oferta de vacunes a l’Ametlla de Mar, també es pot demanar al Centre d’Atenció Primària del municipi a través del mateix sistema. A diferència d’altres ocasions, en aquest cas el CAP no es posa en contacte amb els usuaris per inocular les vacunes, a no ser, que hi hagi un excedent a última hora.

Paral·lelament, també s’està vacunant els infants d’entre 5 i 11 anys. També cal demanar dia i hora a vacunacovidsalut.cat. En aquest web, cal posar el CIP o DNI de l’infant que es vacuna, juntament amb les dades del seu pare, mare o tutor/a legal. Els infants de 5 a 11 anys es vacunen en punts de vacunació diferents del de les persones de més de 12 anys.

Comparteix