Comença la veda de les barques d’encerclament

Comparteix

La campanya d’enguany ha estat irregular.

El sector pesquer de l’encerclament de la província de Tarragona ha començat aquest dijous la seva aturada biològica fins al pròxim 20 de febrer. S’aturen així les dues llums caleres durant dos mesos per millorar l’estat dels caladors i recuperar espècies.

La campanya d’enguany ha estat irregular, seguint la mateixa tònica dels anys anteriors, amb mesos de més pesquera i altres de captures molt minses. Els pescadors ho atribueixen als períodes que les tonyines, -que és el gran depredador del peix blau-, emigren per emparellar-se, ja que coincideix que els mesos de maig i juny, la pesquera va ser satisfactòria, perquè no hi havia tonyines a la costa i a mitjans de juliol, quan van tornar, la pesquera va tornar a ser irregular i molt inestable.

Així ho explica el patró major de la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar i patró d’una barca d’encerclament, Miquel Brull:

Enguany, a més, amb el factor afegit del mal temps que també ha perjudicat la campanya.

En les darreres dos dècades s’ha produït la desaparició d’una part important de la flota, a l’Ametlla de Mar encara queden dues embarcacions que es dediquen a la pesca del peix blau i que són les úniques que queden en els ports de la costa de l’Ebre.

Comparteix