Decepció entre els pescadors caleros per les retallades aprovades per la Unió Europea

Comparteix

Els ministres de Pesca de la UE han tancat un acord que perjudica els interessos del sector pesquer del Mediterrani. Entre les mesures hi ha la reducció d’un 6 % les jornades als pescadors de l’arrossegament.

Els ministres de Pesca de la Unió Europea van arribar, dimarts passat, a un acord sobre les possibilitats de pesca per a la flota comunitària en 2022. El reglament, rebutjat per Espanya, perjudica seriosament els interessos del sector pesquer de tot el Mediterrani. Els pescadors caleros consideren que les mesures posen encara més en perill el sector.

Després de les negociacions, l’acord final apunta especialment una reducció del 6% de les jornades de pesca per a la flota d’arrossegament amb la possibilitat de bonificacions, un límit màxim de captures per la gamba roja de 872 tones a Espanya i esforç pesquer màxim al palangre superfície.

El patró major de la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar, Miquel Brull, explica que s’han acordat unes mesures per l’any vinent sense valorar l’impacte que han tingut les d’enguany. A més, remarca que segons els científics, la reducció de dies no aporta res.

El govern Espanyol, que va rebutjar l’acord, serà l’encarregat d’aplicar el reglament a les diferents flotes pesqueres. Brull apunta que tot i el rebuig, el govern des d’un principi no ha sabut defensar el sector i que enguany, la reducció dels dies l’ha gestionat molt malament.

Els pescadors seguiran treballant per demostrar que ja apliquen diverses mesures que ajuden a la recuperació de les espècies, com la reducció de la malla o els vedats atemporals i permanents. D’aquesta manera i amb les bonificacions, esperen pal·liar les restriccions.

Comparteix