S’aproven inicialment els pressupostos de 2022

Comparteix

Entre les inversions destacades hi ha l’arranjament de diversos carrers de Les Tres Cales i del carrer Camarles, la instal·lació de les tres pistes de pàdel cobertes il’arranjament de l’entrada al municipi (des del ‘Mercadona’), que permetrà la implantació d’un ‘Lidl’.

A banda dels pressupostos, en el ple, Joan Manel Borràs Comes va prendre possessió com a regidor d’Entesa per la Cala.

Aquest dimarts, el ple de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha aprovat inicialment els pressupostos per l’any vinent que ascendeixen a 13.700.000 euros -17 milions amb les empreses municipals-, el que suposa un augment del 9,2 % respecte al pressupost de 2021. Els pressupostos afronten un any ple de reptes importants al municipi, com l’arranjament de diversos carrers de Les Tres Cales i del carrer Camarles, la instal·lació de les tres pistes de pàdel cobertes i la remodelació de l’entrada del municipi, on s’hi ha d’implantar un ‘Lidl’. A més el 2022, també veurà la finalització de la nova biblioteca municipal, ja pressupostada per aquest 2021.

Del total del pressupost, més d’un milió serà per a inversions. La meitat de les quals finançades per subvencions. Entre elles destaca l’arranjament de diversos carrers de Les Tres Cales i del carrer Camarles, -d’un valor de 439.000 euros subvencionat majoritàriament pel PAM- i també la instal·lació de tres pistes de pàdel cobertes, -de 284.000 euros, la meitat del qual serà subvencionat per Enresa-.

El pla d’inversions de 2022 també contempla un projecte urbanístic important de remodelació a l’entrada del municipi, on s’hi projecta la instal·lació d’un ‘Lidl’. L’Ajuntament subhastarà una parcel·la municipal per poder finançar el projecte. L’alcalde del municipi, Jordi Gaseni, remarca que aquest projecte, juntament amb la instal·lació d’empreses de renom, com l’empresa ‘Galaxidi’ de les piscifactories que tindrà una nau al polígon, ‘Balfegó’ que construirà la nova nau o l’obertura de l’’Eurospar’ a Les Tres Cales, suposarà un augment rellevant de llocs de treball al municipi.

L’estabilitat pressupostària és positiva, és a dir, la capacitat de finançament és correcte, mentre que la regla de la despesa i el deute viu està en incompliment. Tot i això, segons Intervenció, són millorades per una suspensió de regles fiscals.

De fet, part dels recursos de 2022 serviran també per rebaixar el deute, concretament es destinaran 1.200.000 euros per amortitzar deute, el que significa el doble dels anys anteriors. Actualment, el deute viu és de 139 %, (sense comptar el deute de la Residència, Gaseni ha remarcat que se situaria al 90 %, dins del límit que és del 110 %).

L’aprovació inicial dels pressupostos ha comptat amb els vots positius d’Esquerra Republicana i Entesa per La Cala i els vots negatius de Junts per l’Ametlla i Ciutadans.

Eva del Amo és la portaveu de Junts per l’Ametlla.

Josep Maria Figueres és el portaveu de Ciutadans.

A la sessió plenària, també va prendre possessió Joan Manel Borràs Comes com a regidor portaveu d’Entesa per la Cala. Ara per ara, no se li atorguen responsabilitats de govern i les regidories de l’antic regidor Antonio Espuny, de moment, passen a càrrec d’alcaldia.

Joan Borràs Comes és el portaveu d’Entesa per La Cala.

Finalment, al ple també va destacar una moció de Junts per l’Ametlla per aconseguir informació sobre el desenvolupament de la indústria ‘Kronospan’, que ha tingut un gran impacte econòmic a Burgos i que s’està instal·lant al territori. La moció va ser rebutjada, pels vots negatius d’ERC i Entesa per la Cala i els vots a favor de Junts i Ciutadans, i serà tractada com un prec.

Ple Ordinari 30/11/2021
Comparteix