Temps violent a les Terres de l’Ebre amb possible pedra o tornados

Comparteix

Protecció Civil ha activat les alertes dels plans Inuncat pel temporal marítim amb fort onatge i l’acumulació de plujai el pla Ventcat pel fort vent.Des de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar també s’ha activatel Pla d’emergències municipal en fase d’alerta.

Es recomana allunyar-se de les zones portuàries, espigons, rieres, torrents i zones que es puguin inundar, a més de no aparcar-hi el vehicle.

El temporal afecta amb força aquest matí a les Terres de l’Ebre. El mal temps ha provocat esllavissades que han tallat dues carreteres del territori. Segons ha informat Trànsit, es troba tallada la C-12 a Tortosa en tots dos sentits i la TP-3311 entre Santa Bàrbara i la Galera, també en tots dos sentits. Es pot anar seguint tota la informació actualitzada a través del portal web de Trànsit.

Des de les 6 h del matí plou amb intensitat a Tortosa i a les zones del voltant i els Bombers han hagut de fer tres rescats de gent atrapada dins de cotxes en zones inundades. El cos demana no circular si no és necessari i fa una crida a la precaució. De moment, els Bombers han fet 15 serveis a les Terres de l’Ebre i 6 serveis a la regió de Tarragona relacionats amb l’episodi Inuncat.

Segons el Meteocat, es pot produir fins i tot pedra o tornados a la zona de les Terres de l’Ebre. Per això, es recomanaallunyar-se de rieres, torrents i zones que es puguin inundar, a més de no aparcar-hi el vehicle. Pel que fa al temporal marítim, de moment no ha sortit cap barca de l’Ametlla de Mar a la mar. En aquest sentit, també es recomana no apropar-se a les zones portuàries ni espigons.

Fins ara, l’Estació Meteorològica de l’Ametlla de Mar ha registrat uns 35 mm acumulats. Protecció Civil mantindrà actives les alertes dels plans Inuncat i Ventcat per mal temps fins dimecres. La previsió és que, a partir de les 12 h del migdia d’aquest dimarts, el temporal baixi d’intensitat i es traslladi més cap a la Catalunya Central i la Costa Brava.

Comparteix