Els carrers Nou, Candela i Concepció Arenal ja són peatonals

Comparteix

L’Ajuntament ja ha finalitzat les obres de peatonalització dels carrers cèntrics del nucli urbà.

Les obres de peatonalització del carrer Nou, Candela i Concepció Arenal ja han finalitzat. Es tracta d’un projecte, valorat en 104.100 euros, subvencionat pel Pla d’Actuacions Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona, que ha contemplat la conversió dels carrers per a vianants amb la supressió de les voreres i la pavimentació a un sol nivell.

Aquesta setmana, l’Ajuntament ha finalitzat la peatonalització d’aquests carrers cèntrics del nucli urbà. Una actuació que ha tingut com a objectiu donar prioritat als vianants, pacificar el trànsit i reactivar l’economia local. De fet, amb aquestes obres, s’ha replantejat la mobilitat i també la recollida de residus en aquest punt de la població.

Per una banda, des de l’estiu, els vehicles ja no poden estacionar en aquests carrers. Per complir amb aquesta nova normativa i amb la voluntat també de millorar la imatge dels carrers, es van instal·lar jardineres amb flors i es van plantar una sèrie de moreres.

A més, el mes de setembre es va iniciar una prova pilot de recollida de residus porta a porta per reduir les molèsties que generava l’illa de contenidors de superfície i alhora millorar l’índex de reciclatge del municipi.

L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, explica que ara es continuarà amb el soterrament de les línies elèctriques del voltant de la plaça de l’Olivera i l’adequació del solar cedit recentment a l’Ajuntament, amb la voluntat de millorar, a poc a poc, tot el nucli antic del municipi.

Aquestes obres es van iniciar al mes de maig, amb una primera fase que va finalitzar al juliol, aturant-se durant l’estiu i al setembre, es van reprendre fins a dia d’avui.

Comparteix