El Projecte Emma celebra el Dia Mundial del Càncer de Mama amb una gala solidària a Tortosa

Comparteix

Gràcies a l’impuls  de la ciutadania, el Projecte Emma està a punt d’aconseguir l’objectiu dels 150.000 € per realitzar un estudi sobre la resposta immunitària dels ganglis axil·lars en pacients amb càncer de mama i millorar la qualitat de vida de milers de persones afectades per la malaltia, les persones que les envolten, la seva família i els seus amics. 

Aquest diumenge també tindrà lloc la Cursa de la Dona a Roquetes, organitzada per la Lliga Contra el Càncer, per col·laborar amb la causa.

Tot i que els avenços mèdics han fet augmentar la curació de pacients amb càncer de mama, cada any continuen morint 520.000 dones a causa d’aquesta malaltia. Si el tumor està localitzat al pit, la supervivència és d’un 99%, però si es produeix metàstasi a l’aixella, aquesta probabilitat baixa fins al 85%. A més, en aquest cas és més probable que el tumor s’escampi a la resta del cos, un fet que fa disminuir la taxa de supervivència fins al 26%. Per això, l’objectiu de l’Emma és fer un estudi sobre la resposta immunitària dels ganglis axil·lars en pacients amb càncer de mama, ja que la metàstasi en aquests ganglis limfàtics obre la porta al fet que el càncer s’escampi per la resta del cos.

El Projecte Emma va iniciar la seva campanya de captació de fons a principis de l’any 2020 i els impulsors del Projecte són el grup d’investigadors en Patologia Oncològica i Bioinformàtica (PO&B), acreditat per l’AGAUR, juntament amb la Fundació Doctor Ferran, i amb el suport de la Gerència Territorial ICS Terres de l’Ebre. Aquest grup està ubicat a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Malgrat coincidir amb l’inici de la pandèmia, i que moltes de les activitats previstes aquell any es van haver de cancel·lar, la campanya ha estat tot un èxit, ja que està a punt d’aconseguir l’objectiu de recaptar 150.000 €, gràcies a la inestimable col·laboració d’empreses, entitats i particulars de les Terres de l’Ebre, i també d’altres indrets de Catalunya, que s’han bolcat a donar-hi suport. La Lliga Contra el Càncer, per exemple, ha fet un donatiu, recentment, de 10.000 euros.

Aquest dimarts per celebrar el Dia Mundial del Càncer de Mama, s’ha organitzat la Gala Solidària amb el Càncer de Mama, amb l’actuació d’un munt d’artistes que han acompanyat el Projecte Emma durant tots aquests mesos i que no han dubtat en participar-hi de forma totalment altruista, entre d’altres: Keila, Joan Rovira, Sau 30, Dani Ruiz, La Tuna Folk i Quico el Célio.

La Gala tindrà lloc aquest dimarts a partir de les 20 h, al Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa. El preu solidari de l’entrada és de 20 €, que es destinaran, no cal dir-ho, a continuar impulsant la recerca en càncer de mama, perquè la investigació no s’aturi mai. Les entrades es poden comprar clicant aquí.

Una altra activitat organitzada al territori per col·laborar amb la causa és la Cursa de la Dona de les Terres de l’Ebre que se celebrarà aquest diumenge a Roquetes. La Lliga contra el Càncer, l’Ajuntament de Roquetes, Trail Roquetes i el Club d’Atletisme Terres de l’Ebre han organitzat un circuit de 4 km de distància que es pot recórrer corrent o caminant, amb l’objectiu de promoure la igualtat, el respecte i la lluita contra la violència de gènere, així com la lluita contra el càncer, ja que es recaptaran fons per a la Lliga contra el Càncer. Per participar-hi cal inscriure’s fent una aportació mínima de 15 euros omplint el formulari d’inscripció. A hores d’ara ja hi ha cent persones inscrites.

Comparteix