Augmenten els casos de Covid-19 a l’Ametlla de Mar

Comparteix

Tot i que la pandèmia està assistencialment controlada, no ha acabat i a l’Ametlla de Mar, es registren una vintena de casos positius, en els últims deu dies.

En els últims deu dies -amb dades consolidades entre el 4 i el 13 d’octubre-, s’han detectat 25 casos positius de Covid-19 al municipi. Afortunadament i gràcies a la vacunació, la majoria dels infectats presenten simptomatologia lleu – mal de cap, mocs, febre-.

Recentment, s’han detectat dos brots al municipi que haurien estat el causant de la situació. Les persones afectades ja han seguit el protocol establert per Salut i es preveu que en uns dies, la situació es torni a normalitzar al municipi.

El regidor de Salut, Joan Manel Tello, explica que «un dels brots afecta l’Escola» i remarca que «cal seguir amb les mesures vigents i no relaxar-nos».

Pel que fa a la campanya de vacunació de la Covid-19 al municipi avança favorablement, el 68% dels ciutadans majors de 12 anys de l’Àrea Bàsica de Salut l’Ametlla de Mar- El Perelló tenen la pauta completa de vacunació i el 74%, ja tenen posada la primera dosi.

Per vacunar-se, cal dirigir-se al web vacunacovid.catsalut.gencat.cat.

Més a prop de la normalitat: cauen la majoria de restriccions d’aforament

Després de doblegar la corba de la cinquena onada de la Covid-19, el govern català ha anunciat un salt qualitatiu que comportarà l’eliminació de la majoria de restriccions a partir d’aquest divendres, 15 d’octubre.

Es tracta d’un pas important cap a la normalitat amb la recuperació de la majoria d’aforaments a Catalunya. Els esports a l’aire lliure, la cultura, el comerç, la restauració i la majoria d’activitats recuperen el 100% d’aforament. A banda, bars i restaurants ja no tenen límits horaris. No obstant això, es manté l’obligatorietat de l’ús de la mascareta en els espais tancats.

A dins dels establiments d’oci nocturn, l’aforament màxim és del 70%, es pot ballar i la mascareta és obligatòria, mentre que als esdeveniments esportius d’interior, es manté al 80% d’aforament.

Aquest relaxament «ens allunya de mesures severes» ha dit el president Pere Aragonès, però ha demanat que no s’interpreti la desescalada com a «sinònim de relaxació total». «La pandèmia ha perdut força, assistencialment la tenim controlada, però no ha acabat», ha remarcat, fent una crida a la prudència.

Comparteix