Un vídeo subjectiu en 4K recorre tota la costa de l’Ametlla de Mar

Comparteix

El vídeo mostra el camí de ronda calero, de sud a nord, des d’un punt de vista subjectiu, per poder traslladar l’espectador dins d’aquest paratge natural. Els més esportistes poden visualitzar el vídeo mentre entrenen des de casa, amb una màquina de fitness.

Pròximament, es publicarà un segon vídeo, de la ruta de nord a sud.

L’Àrea de Turisme de l’Ametlla de Mar ha elaborat un vídeo subjectiu en 4K que ressegueix tot el camí de ronda calero, de sud a nord, amb l’objectiu de promocionar un dels actius turístics més importants de la vila i alhora conscienciar de la seva riquesa natural, i la necessitat de cuidar-lo i protegir-lo. El vídeo està realitzat en càmera subjectiva i en velocitat ràpida, per poder-lo utilitzar durant un entrenament esportiu en una màquina de fitness.

Recórrer el GR-92 de l’Ametlla de Mar des de casa ja és possible. Coincidint amb el Dia Internacional del Turisme, l’Àrea Municipal de Turisme ha publicat un vídeo d’uns 50 minuts que mostra tota la ruta del camí de ronda calero, des de la Platja de l’Àlia fins al Codolar. El vídeo ressegueix els prop de 20 km de camí de ronda en velocitat accelerada, per tal de crear sensació de moviment i d’immersió total en aquest paratge natural. Cada vegada que s’arriba a una de les cales o platges, el vídeo torna a la seva velocitat normal, aturant-se, per realçar la promoció d’aquests punts d’interès turístic.

Amb aquesta peça audiovisual, l’espectador pot gaudir de la gran varietat de riquesa natural de la ruta: una trentena de platges i cales de sorra fina o de pedres, formacions rocoses com l’Illot o les Fortificacions de la Guerra Civil.

Per a la realització del vídeo, s’ha emprat una tecnologia de filmació subjectiva d’alta resolució 4K, amb la visió des del punt de vista de l’excursionista. D’aquesta manera, al visualitzar-lo, l’espectador pot veure el mateix que veuria fent el recorregut del GR-92 en la realitat.

La regidora de Turisme, Maite Boquera, remarca que es tracta d’una de les accions emmarcades dins del Pla Estratègic.

El vídeo, que es pot veure al portal web o Youtube de Turisme, és una primera fase del projecte, ja que pròximament es publicarà un segon vídeo que recorrerà el camí de ronda de nord a sud, és a dir des del Codolar fins a la Platja de l’Àlia. El projecte s’emmarca dins de l’Estudi Estratègic, elaborat recentment per l’Àrea Municipal de Turisme, el qual recalca la necessitat de potenciar i donar a conèixer aquest actiu turístic, a través de recursos audiovisuals i fins i tot, en un futur, duent a terme propostes ecoturístiques, culturals i de salut.

El camí de ronda GR-92 que transita per la costa calera es considera un dels recursos destacats del municipi, amb una importància considerable en la imatge que es projecta de l’Ametlla de Mar. Els camins de ronda són, de fet, la infraestructura més adient per a descobrir la bellesa i atractius del litoral de la Cala. A la vegada, l’activitat que s’hi desenvolupa, l’excursionisme a peu, és la més respectuosa amb el medi i la de menor impacte. És a dir, es tracta d’un recurs i una activitat que encaixa plenament amb la visió estratègica que es vol transmetre des de l’Àrea Municipal de Turisme i que es veu reflectida en una de les propostes del darrer Estudi Estratègic.

Comparteix