Primera setmana del servei municipal porta a porta a quatre carrers cèntrics del municipi

Comparteix

Després d’una setmana de la posada en marxa del servei, diversos veïns han valorat positivament aquesta prova pilot.

El passat dimecres 15 de setembre, es va posar en marxa el primer servei de recollida selectiva de residus porta a porta al municipi. Es tracta d’una prova pilot que consisteix en l’eliminació de l’illa de contenidors de superfície que hi havia al carrer Nou i la instal·lació, dins d’un horari determinat, d’una sèrie de cubells de brossa a quatre carrers del nucli antic.

Primera setmana de la implantació d’aquest nou model de recollida de residus individualitzat porta a porta. El model s’ha posat en marxa al carrer Nou, Maestro Caballero, Concepció Arenal i Candela, coincidint amb les obres de peatonalització que s’hi estan realitzant, amb l’objectiu de millorar l’índex de reciclatge del municipi i reduir les molèsties que generava l’illa de contenidors de superfície.

El servei municipal posa a la disposició dels veïns diversos cubells, repartits en aquests carrers, per a cada tipus de residu i segons un calendari preestablert. De dilluns a dissabte, cada dia es recull la resta (color gris) i la fracció orgànica (marró). Els dimarts i dijous es recull el paper (blau), els dilluns, dimarts i divendres es recullen els envasos (groc) i els dissabtes, el vidre (verd). Aquests contenidors estan des de les 21 h del vespre fins a les 5 h del matí.

Després d’una setmana de funcionament, diversos veïns han valorat la iniciativa. Neus Marsal, Providència Llambrich i Rosita Roca són algunes de les veïns d’aquests carrers, que creuen que és un servei molt encertat.

La intenció és que si la prova pilot funciona correctament i és acceptada i valorada positivament pel veïnat, es farà extensible a altres punts del municipi, on sigui necessari un canvi de sistema de recollida de residus domèstics.

Comparteix