Activat el Pla d’Emergències Municipal davant la previsió d’intensitat i acumulació de pluja

Comparteix

En les properes hores, sobretot aquesta tarda i nit, es preveu un episodi d’intensitat i acumulació de pluges, que poden afectar especialment al Baix Ebre i al Montsià.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu un episodi d’intensitat i acumulació de pluges les properes 30 hores, que poden afectar sobretot al Baix Ebre i al Montsià. Davant aquestes condicions meteorològiques previstes, l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha activat el Pla d’emergències municipal en fase d’alerta.

Aquest migdia, els diferents Serveis d’Emergència Municipals s’han reunit per posar en comú i tenir a punt les línies d’actuació necessàries, davant la previsió d’intensitat i acumulació de pluja i davant l’activació també en alerta del pla INUNCAT de Protecció Civil.

Es preveu un episodi amb una zona d’inestabilitat molt ample que finalitzarà demà dijous al migdia. Es podrà superar el llindar de 40 mm en 30 minuts i els 100 l/m2 d’acumulació de pluja, a la zona sud de Catalunya i en algun punt del litoral central. Durant la tarda d’aquest dimecres, les zones més afectades seran les comarques del Baix Ebre i el Montsià, i de cara al vespre nit i la matinada s’estendrà per tot el litoral i prelitoral, des del sud del país fins a la comarca de la Selva.

Des de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, es recomana no aparcar els vehicles en zones inundables, no creuar barrancs ni rieres i reduir, en la mesura possible, la mobilitat interurbana, sobretot aquesta tarda i nit, que és quan es preveu més intensitat i acumulació de precipitacions.

A banda de la previsió de pluges, també es preveu un episodi de mal estat de la mar, des del litoral del Delta fins al Maresme, aquest dimecres i dijous. No us acosteu a les zones afectades pel fort onatge i respecteu els tancaments que hi hagi.

Comparteix