‘La Cala del passat’: el passat pescador de la mà de Vicenta Comes

Comparteix

Una vintena de quadres mostren la vida marinera del segle passat fins al 31 de juliol al CIP.

‘La Cala del passat’ és una de les exposicions que hi ha al Centre d’Interpretació de la Pesca i que es podrà veure fins al pròxim 31 de juliol. L’exposició mostra els quadres elaborats per l’autora local, Vicenta Comes, que recreen la vida marinera del municipi del segle passat.

Els dibuixos que presenta ‘La Cala del passat’ són obres artístiques per conèixer, amb tota mena de detalls, com era antigament la vida a l’Ametlla de Mar, una vida abocada completament als oficis i les arts de la mar. Es tracta de dibuixos fets en carbó, que mostren embarcacions de vela, antics carrers del municipi, oficis mariners com les remendadores, o els ‘ranxos a bordo’. Tots ells inspirats en fotografies fetes al segle passat.

L’autora explica què és un homenatge a la gent de la mar.

Comes ja ha exposat els seus dibuixos en altres ocasions i en altres indrets com Tortosa o la Ràpita. Ara, treballa amb una pintura en oli de la Torra de Sant Joan del Delta de l’Ebre.

A banda d’aquesta exposició, el CIP també compta amb la mostra de les fotografies finalistes i guanyadores del Concurs de Fotografies de les Terres de l’Ebre i de l’exposició permanent dels vaixells enfonsats de la 1a Guerra Mundial, ambdues disponibles fins al 30 d’agost.

Comparteix