Els caleros reciclen 7 tones i mitja de roba utilitzada en el que portem d’any

Comparteix

Una xifra que respon a un augment del 50% respecte a l’any passat i que equival a 34.000 peces de roba.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recuperat 7.629 kg de tèxtil usat a l’Ametlla de Mar, durant el gener al juny del 2021, per a donar-les una segona vida mitjançant la reutilització o el reciclat. Les més de set tones recuperades per Humana equivalen a 34.000 peces de roba que en veuran perllongat el cicle de vida útil.

La recollida selectiva de residu tèxtil, durant el primer semestre de 2021, representa un augment del 49,5% respecte als primers sis mesos de l’any passat. Un augment que respon principalment perquè l’any passat a causa de la pandèmia es van tancar, durant uns dies, els contenidors del municipi i alhora perquè cada cop hi ha més conscienciació de reutilitzar el residu tèxtil per part del ciutadà.

Joan Carles Montes és responsable de Comunicació d’Humana.

Aquesta gestió implica un doble benefici: el primer és ambiental perquè en redueix la generació de residus i evita que acabin en un abocador. La recuperació del residu tèxtil durant el primer semestre representa un estalvi de 24 tones de CO2 no emeses a l’atmosfera. El segon benefici és social: consisteix en la creació d’ocupació verda, Humana hi genera un lloc de treball per cada 30.000 kg de tèxtil recollit. A més, els recursos que se n’obtenen es destinen a iniciatives socials.

La fundació Humana té instal·lats sis contenidors a l’Ametlla de Mar, on els ciutadans dipositen la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen i als quals se’ls dona una segona vida.

Comparteix