Les aigües residuals de la part sud del terme municipal ja no passaran pel centre

Comparteix

Aquest dimecres, s’ha donat per finalitzada l’obra de millora dels col·lectors en alta, que ha permès connectar la xarxa de sanejament de la zona sud del municipi directament a l’estació depuradora, per tal de posar fi a les males olors.

Aquest dimecres al matí ha tingut lloc la visita de fi d’obres de millora dels col·lectors en alta de l’Ametlla de Mar, per part de la direcció de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). La visita ha comptat també amb la presència de l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, el president Consell Comarcal Baix Ebre, Xavier Faura i el president COPATE, Joan Alginet.

Les obres han consistit en la construcció d’un nou col·lector que evitarà que les aigües residuals de la part sud del terme hagin de passar per tot el centre històric. A més de la posada en marxa de les diverses estacions de bombaments que connecten la xarxa de sanejament.

Amb aquest nou ramal, es permet l’arribada directa de les aigües residuals a la depuradora i l’augment de la capacitat del col·lector de retorn de les aigües tractades. D’aquesta manera, es preveu posar fi a les males olors d’aquest punt del municipi.

L’alcalde del municipi, Jordi Gaseni, explica que l’obra es va iniciar al 2009, però s’ha trobat amb diversos obstacles administratius. En aquest sentit, celebra la seva fi i remarca que significarà una prova de l’eliminació de les males olors.

El director de l’ACA, Lluís Ridao, apunta que l’objectiu de l’obra és eliminar les males olors del centre del municipi.

L’obra, dividida en tres fases, contempla una inversió final de gairebé dos milions d’euros. Les dues últimes fases, realitzades entre el 2018 i aquest 2021 han estat de 754.000 €. Aquesta era una de les reclamacions de l’Ajuntament per solucionar un problema històric al municipi, sobretot per les males olors que desprenien els mecanismes de bombament en indrets com la plaça del Canó.

Comparteix