Cursos d’estiu 2021, formació fresca i atractiva per a joves en època de vacances

Comparteix

Els cursos estan relacionats amb la informàtica, l’ús de l’ordinador i les eines de navegació, i per altra banda la robòtica i les tecnologies de disseny gràfic.

La regidoria de Formació i treball de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar posarà en marxa a partir del pròxim dia 1 de juliol els cursos de formació de l’estiu 2021 adreçats a joves d’entre els 6 i els 14 anys. Les inscripcions estan obertes fins a l’inici dels cursos.

En total són sis propostes formatives que van en la línia dels oferts en els darrers anys, els que tenen a veure amb la informàtica i l’ús de l’ordinador i les eines de navegació, i per l’altra la robòtica i les tecnologies de disseny gràfic.

Els cursos busquen oferir activitats als joves en època de vacances, que els permeti compaginar el temps de lleure amb la formació. Viqui Martí és tècnica de la regidoria de Formació i Treball.

L’ordenografia és un dels clàssics de l’estiu, va adreçat a joves d’entre 10 i 14 anys amb dos nivells, inicial i continuació. Aquest curs permet adquirir el domini del teclat de l’ordinador. El curs s’iniciarà l’1 de juliol i s’allargarà fins al 13 d’agost. Té un preu únic de 60 €.

Un segon curs serà el Taller de disseny 3D, adreçat a joves d’entre 6 i 14 anys. Aquest curs ensenya a desenvolupar tota mena d’objectes fins a materialitzar-los en impressions 3D. S’iniciarà el 5 de juliol i la seva durada és d’una setmana i el preu és de 55 €.

El dia 1 de juliol també s’inicia el curs d’ús de Google Drive i Classroom per a joves d’entre 10 i 14 anys. Té l’objectiu d’ensenyar l’entorn online utilitzant diferents plataformes per crear, compartir i fer treballs. El curs s’allargarà fins al 13 d’agost i el seu preu és de 60 €.

Quant als cursos de robòtica i disseny gràfic, el primer s’iniciarà el 12 de juliol. Serà el Taller de Robòtica Lego mindstorms EV3. Aquest curs està adreçat a joves d’entre 6 i 14 anys i proposa un repte de robòtica i programació amb elements de pneumàtica per crear un projecte. El curs té una durada d’una setmana i un cost de 55 €.

Un altre dels cursos proposats és el taller de disseny gràfic 2D i programació d’un videojoc Arcade. El curs, adreçat a joves d’entre 6 i 14 anys, s’iniciarà el 19 de juliol, també tindrà una setmana de durada i consisteix a adquirir eines per a poder dissenyar figures 2D, a més de ser una introducció a la programació de jocs tipus Arcade. El seu preu és de 55 €.

Per últim tenim el taller de creació d’un videojoc amb Scratch. Adreçat a joves d’entre 6 i 14 anys i d’una setmana de durada, s’iniciarà el 26 de juliol, ensenyant a programar petits videojocs tipus Arcade, utilitzant la plataforma Makecode i programant amb Scratch. Igual que els dos anteriors cursos, té un preu de 55 €.

Alguns dels cursos encara tenen places lliures. Els interessats s’han de dirigir al Telecentre mitjançant qualsevol dels seus sistemes de contacte, el telèfon 977457269, el correu electrònic telecentre@ametllamar.cat o de manera presencial al carrer Pau Casals 74 baixos.

Comparteix