El Ple confirma l’acord que posa punt final al litigi amb Aquàlia

Comparteix

L’acord, va comptar amb els vots favorables de l’equip de govern format per ERC i Entesa per la Cala, l’abstenció de Junts i el vot negatiu de Ciutadans.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar va aprovar aquest dimarts en sessió extraordinària el conveni d’acord extraprocessal que posa punt final als contenciosos i procediments judicials que en els darrers anys ha mantingut amb Aquàlia, empresa que gestiona l’abastament d’aigua potable al municipi.

Amb aquest acord, Aqualia es compromet a retirar els contenciosos, renunciar al deute pel qual s’havia litigat i fixar el preu de l’aigua en 1,22 euros per metre cúbic, quan abans l’empresa en reclamava 2,58 €. Per tant, el compromís contempla que durant els anys que queden de concessió no s’incrementarà el preu de l’aigua, és a dir, segons els informes dels serveis tècnics, representa un gran estalvi econòmic al municipi en els vuit anys de concessió que li queden a l’empresa. El conveni va comptar amb els vots favorables de l’equip de govern format per ERC i Entesa per la Cala, l’abstenció de Junts i el vot negatiu de Ciutadans.

Jordi Gaseni, alcalde de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar i portaveu d’ERC.

Antonio Espuny, portaveu d’Entesa per la Cala destacava la voluntat de l’equip de govern que farà possible un gran estalvi als ciutadans de la població.

Per la seva part, Junts, que va abstenir-se a l’entendre que l’acord hagués pogut estar més avantatjós per a l’ajuntament i perquè no ha estat invitat a participar de les negociacions. Eva del Amo és la portaveu de Junts.

El portaveu de Ciutadans, Josep Ma Figueres va explicar el seu vot negatiu argumentant que l’acord no era necessari a l’entendre que l’empresa Aquàlia incomplia el plec de clàusules i va anunciar la presentació d’un recurs de reposició.

En un altre ordre de coses, l’Ajuntament va aprovar per unanimitat sol·licitar la inclusió del municipi en la línia de convocatòria de projectes de cofinançament sobre activitats de desenvolupament local pels municipis de la zona d’influència de la central Nuclear de Vandellòs II, amb l’objectiu de construir tres pistes de pàdel cobertes a la zona esportiva.

Comparteix