De la Cala a Palamós a rem per conscienciar sobre l’efecte dels microplàstics en el mar

Comparteix

L’embarcació de rem cobrirà el trajecte en aproximadament dos dies, ja que té prevista la seva arribada al port de Palamós diumenge al matí.

Aquest divendres al matí sortirà del port de l’Ametlla de Mar l’expedició del projecte Ocean Cat, un repte impulsat per quatre membres d’aquesta entitat que s’han marcat la fita de cobrir el trajecte entre l’Ametlla de Mar i Palamós amb una embarcació de rem transoceànica.

L’objectiu d’aquesta travessia és conscienciar a la societat dels perills que comporten pels oceans la presència de plàstics i microplàstics. Els remers aprofitaran el trajecte per agafar mostres d’aigua i microplàstics en diferents punts de mostreig i lliurar-los a l’estudi de la Universitat de Barcelona per poder determinar més informació sobre l’estat del mar i la costa. Quim Planells és un dels remers del projecte Ocean Cats.

L’embarcació de rem cobrirà el trajecte en aproximadament dos dies, ja que té prevista la seva arribada al port de Palamós diumenge al matí.

Els quatre integrants de la tripulació són aficionats a l’esport del rem i tenen la base al port de Palamós, coneixedors de l’agermanament i la relació entre les dos poblacions marineres, van decidir escollir aquest trajecte de 122 milles nàutiques i afegir-lo al projecte.

El passat mes de setembre ja van fer una travessia per la Costa Brava i a l’agost protagonitzaran una nova travessia entre Tossa de Mar i Mallorca que faran en doble sentit i de manera ininterrompuda.

L’objectiu principal per donar visibilitat al projecte el tenen marcat per a l’any que ve, i consisteix a unir l’Illa canària de la Gomera amb les Illes d’Antigua i Barbuda al mar Carib, creuant tot l’oceà Atlàntic en un període d’entre 35 i 40 dies.

A més d’aquests reptes, els integrants de l’Ocean Cat també porten a terme altres activitats, com per exemple les xerrades que fan en centres educatius, fundacions d’exclusió social o de discapacitació intel·lectual.

Comparteix