Balfegó captura en sis dies tota la seva quota de tonyina roja

Comparteix

L’empresa ha aplicat uns protocols pioners en seguretat i digitalització per millorar la pesca, facilitar les maniobres i incrementar les ràtios de qualitat del producte  

Gairebé una setmana és el que han tardat les embarcacions del Grup Balfegó a capturar tota la seva quota d’enguany. Els vaixells d’encerclament de Balfegó van arribar el passat dijous al port de l’Ametlla de Mar després de finalitzar la campanya de pesca 2021. La flota ha capturat la quota assignada – un total de 2.410 tones provinents dels acords comercials assolits enguany – en només sis dies de pesca efectiva.  

El passat 26 de maig, les tonyineres del Grup Balfegó salpaven del port calero i fins el següent divendres no van començar la pesquera, ja que es van trobar amb dies de mal temps. A partir d’aquell divendres però van anar pescant regularment fins al dijous passat que ja van arribar a port.

Com a novetat, l’empresa de l’Ametlla de Mar ha aplicat enguany un protocol experimental pioner en la pesqueria de la tonyina roja que té com a objectiu preservar la seguretat dels mariners i dels exemplars durant les maniobres, a la vegada que contribueix a incrementar les ràtios de qualitat del producte.  

La rapidesa en completar la quota demostra, segons el copresident del Grup, Pere Vicent Balfegó, l’abundància de l’espècie.

Ara, Balfegó continuarà treballant desarmant i deixant a punt l’art de pesca per la campanya vinent.

Per la seva banda, l’embarcació Leonardo Brull del Grup Fuentes e Hijos, amb base a l’Ametlla de Mar, també va arribar a port el passat dijous, havent finalitzat la campanya.

Comparteix