L’Ajuntament inicia la modificació del POUM per regular la implantació de les energies renovables

Comparteix

Aquest dijous, el Ple de l’Ajuntament va aprovar la sol·licitud d’autorització per iniciar els tràmits de modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, i regular així la implantació de les instal·lacions d’energies renovables al municipi.

El Ple també va aprovar la moció en defensa del sector pesquer català, davant les exigències del Ministeri i de la Unió Europea que pretenen reduir el nombre de jornades assignades per les embarcacions d’arrossegament.

Aquest dijous, el Ple de l’Ajuntament ha celebrat una sessió plenària ordinària, en la qual ha destacat principalment l’aprovació per iniciar els tràmits de modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal per regular la implantació de les energies renovables. A banda, també s’han tractat altres punts de tràmit i un punt d’urgència en suport de la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar, per la defensa del sector pesquer català, com a rebuig de la proposta del Ministeri.

El Ple va aprovar, per unanimitat, la sol·licitud d’autorització per iniciar els tràmits de modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, per regular la implantació de les instal·lacions d’energies renovables al municipi. D’aquesta manera, també queden suspeses les llicències en sòl no urbanitzable i urbanitzable, ja que mentre es realitzi la modificació, les empreses no podran construir instal·lacions eòliques o fotovoltaiques.

L’alcalde del municipi, Jordi Gaseni, també destaca la informació que s’ha donat sobre l’acord que es va signar, aquest dijous, amb Aqualia.

Antonio Espuny, portaveu d’Entesa per la Cala, remarca l’autorització per iniciar la modificació del POUM.

A més, s’han aprovat, per unanimitat, les bases reguladores per la concessió d’ajuts socials per a persones en situació d’urgència social i de prevenció d’exclusió social. I també s’han aprovat les bases reguladores de la convocatòria per a la concessió d’ajuts econòmics de caràcter individual, per a l’adquisició de llibres i material escolar, pel curs 2021-2022, amb els vots favorables de tots els regidors.

Junts x l’Ametlla de Mar va presentar una moció en defensa dels municipis afectats per la minva d’ingressos que suposa deixar de cobrar l’IBI per finalització de les concessions de l’Autopista AP-7,  que va comptar amb els vots favorables de tots els regidors d’ERC, Entesa per la Cala i C’s. La portaveu de Junts, Eva del Amo, explica també el prec que ha fet el grup amb relació al tractament de residus de la deixalleria.

A banda també, el ple va tractar diferents punts de tràmit, com són l’aprovació inicial de la modificació de l’ordenança reguladora del fraccionament i/o ajornament dels deutes tributaris municipals. El punt va comptar amb els vots favorables d’ERC i Entesa per La Cala, i l’abstenció de C’s i Junts. Així ho destaca el portaveu de C’s, Josep Maria Figueres.

Per últim, el ple també ha aprovat, per unanimitat, la moció de la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar, a través de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors. Es tracta d’un manifest en defensa del sector pesquer català, que mostra el malestar que està patint el sector, davant les exigències del Ministeri i de la Unió Europea que pretenen reduir el nombre de jornades assignades per les embarcacions d’arrossegament. Amb l’aprovació, el govern calero dona suport al sector i espera que es pugui reconduir la situació.

Comparteix