S’habilitaran tres zones d’estacionament per un centenar d’autocaravanes

Comparteix

També es limitarà l’accés d’aquests vehicles a algunes zones amb la instal·lació de gàlibs. I a banda, s’ampliarà fins a un centenar de noves places de pàrquing per turismes a algunes platges.

Davant la previsió de l’alta presència d’autocaravanes i furgonetes aquest estiu a la costa calera, l’Ajuntament ha acordat diverses mesures de mobilitat per fomentar i garantir la convivència ciutadana a l’espai públic. L’objectiu és regular l’accés de les autocaravanes i dels vehicles, per protegir els espais naturals, evitant que s’aparqui en zones no permeses, i facilitar l’aparcament als vehicles que visiten la costa calera.

Per regular l’accés de les autocaravanes, s’habilitaran tres zones perquè puguin aparcar un centenar d’autocaravanes sense limitació horària. Una d’elles serà l’espai que ocupen els carrers de la Goleta i el carrer que separa de Sant Jordi sector Castell, entre els accessos a Cala Vidre i Cala Forn, a la zona de Tres Cales 2a fase. Un espai que ja es va habilitar provisionalment l’any passat, i que enguany s’ampliarà, oferint fins a 55 places.

L’altra zona d’estacionament estarà ubicada a l’espai conegut tradicionalment com a ‘Pàrquing dels Camions’, on s’oferiran 30 places. I la tercera i última zona d’aparcament serà a la urbanització de Roques Daurades, al Pàrquing Bon Capó, on s’habilitaran 10 places. L’alcalde Jordi Gaseni remarca que només s’oferirà servei d’aparcament.

A banda, es prohibirà l’accés de les autocaravanes als espais i a les platges més concorregudes i protegides amb la instal·lació de gàlibs, a l’accés al Castell i la platja Sant Jordi i a l’accés al Port de l’Estany. També es limitaran els accessos a tots els vehicles a platges com Torrent del Pi, Port Olivet i Estany Podrit.

S’ampliarà més d’un centenar de noves places de pàrquing a algunes platges

Paral·lelament i per oferir el màxim estacionament a les persones que visiten la costa, s’ha adequat una zona d’aparcament al Camí de l’Àlia, abans de creuar el pont de l’AP-7, amb 60 places, i s’ampliaran les places del pàrquing de Cala Vidre amb 30 places i de Cala Forn amb 30 places més. En aquestes zones, per això, sí que hi haurà limitació horària nocturna; no es podrà estacionar de 0 a 7 h.

Comparteix