L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar és entitat de registre col·laboradora d’idCAT

Comparteix

El consistori calero és un dels tres municipis de les Terres de l’Ebre que ofereix al ciutadà la possibitat d’obtenir aquest certificat digital, juntament amb Deltebre i Tortosa.

Des de principis d’abril, l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar s’encarrega de comprovar la veracitat de les dades introduïdes a la sol·licitud del certificat. El certificat digital idCAT permet operar amb l’Administració i assegurar la integritat i la confidencialitat de les dades que es trameten. D’aquesta manera, el ciutadà pot fer tràmits com signar formularis, correus i altres documents electrònics.

Hi ha dues manera diferents d’obtenir aquesta identificació digital. A través del  web de l’Agència Catalana de Certificació, el ciutadà pot accedir a la pàgina de sol·licitud, on trobarà un formulari que li permetrà introduir les dades necessàries per obtenir la identitat digital. Posteriorment, el ciutadà haurà de personar-se a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) d’aquest ajuntament, per tal que es pugui fer la validació de les dades. L’altra manera, és presentar-se directament a les oficines per fer tot el procés.

Susana Encinas de l’OAC, explica que durant aquest mes s’han fet una quarantena de certificats i recorda que el ciutadà que ho sol·liciti ha de ser major d’edat i disposar d’un ordinador per descarregar-se el certificat.

L’idCAT, que és completament gratuït i té una validesa de fins a 4 anys, és una identitat digital avançada que assegura la integritat i la confidencialitat de les transaccions electròniques, garantint la identitat dels ciutadans. Per obtenir el certificat, no cal demanar cita prèvia, sinó presentar-se directament a les oficines, dins l’horari d’atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h.

Comparteix