Rebutgen l’emplaçament de 4 parcs fotovoltaics que afectaven més de 300 ha a l’Ametlla de Mar

Comparteix

Actualment, al municipi hi ha el parc eòlic ‘Ametlló, i els dos parcs solars ‘Raspersolar2’ i ‘Ametlla’ amb informe favorable per part de la Ponència d’Energies Renovables, pendents de l’estudi d’impacte ambiental.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar continuarà estudiant la modificació puntual del POUM per regular la implantació de les energies renovables al terme municipal.

La Ponència d’Energies Renovables denega quatre parcs solars a l’Ametlla de Mar. Es tracta dels parcs fotovoltaics de ‘Raspersolar1’, ‘Les Vinyasses’, ‘Les Planes’ i ‘Calafat’ que estaven pendents de l’autorització de l’emplaçament per part de l’òrgan de la Generalitat. D’aquesta manera, actualment al municipi hi ha el parc eòlic ‘Ametlló, i els dos parcs solars ‘Raspersolar2’ i ‘Ametlla’ amb informe favorable per part de la Ponència.

La Ponència d’Energies Renovables ha emès un informe desfavorable a la instal·lació dels parcs solars de ‘Raspersolar1’, ‘Les Vinyasses’, ‘Les Planes’ i ‘Calafat’, atès que en tots quatre existeixen elements determinants que es consideren insalvables per l’afectació a espècies amenaçades i hi ha certa incompatibilitat amb el planejament urbanístic i territorial de l’espai agrari.

‘Calafat’ projectava un parc de 86,9 ha i 44,2 MW de potència, al paratge de Sant Jordi, ‘Raspersolar1’ es tractava de 80,46 ha i 50 MW de potència, a Calafat. La instal·lació fotovoltaica ‘Les Vinyasses’ representava ocupar 73,57 ha al paratge de Les Vinyasses, amb una potència de 33,6 MW. Pel que fa a ‘Les Planes’ era el projecte més gran dels quatre, amb 122 ha i 49,4 MW, als termes municipals de l’Ametlla de Mar i El Perelló, concretament als paratges de l’Espinal i Les Planes. En total, els quatre projectes sumaven més de 300 hectàrees del municipi.

L’alcalde Jordi Gaseni, explica que dels set projectes que hi havia projectats, ara se n’han denegat quatre, i l’Ajuntament continuarà treballant per regular els projectes.

Ara per ara doncs, hi ha tres projectes amb l’emplaçament favorable a l’Ametlla de Mar: el parc eòlic ‘Ametlló’ i els dos parcs solars ‘Raspersolar2’ i ‘Ametlla’, pendents de l’estudi d’impacte ambiental encarregat a l’empresa.

Comparteix