Comença la preinscripció escolar 2021-2022, de manera telemàtica

Comparteix

Aquest dilluns, s’ha iniciat la preinscripció per al segon cicle d’educació infantil i primària i dimecres, s’iniciarà la de l’educació secundària obligatòria. Ambdues, s’allargaran fins al 24 de març.

Enguany, la preinscripció és electrònica i s’ha de fer a través del nou web Preinscripció 2021-22.

Aquest dilluns comencen les preinscripcions escolars per al curs que ve, tant a l’Escola Sant Jordi com a l’Institut Candelera. La novetat principal és que enguany el procés es fa completament de manera electrònica. El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa un nou web, preinscripcio.gencat.cat, per tal de realitzar el procés telemàticament i evitar la presencialitat als centres. D’aquesta manera, les famílies poden dur a terme la preinscripció des de qualsevol dispositiu mòbil i han de presentar la documentació que se sol·licita.

El portal web reuneix tota la informació necessària per fer la preinscripció; presenta els continguts redactats en un llenguatge planer i inclou un ampli centre de suport per a cadascun dels estudis. En aquest espai, es poden trobar podcasts, vídeos, un glossari i també un ampli apartat de preguntes més freqüents sobre la preinscripció.

La documentació necessària és la següent: l’original i fotocòpia del llibre de família o altres documents relatius a la filiació; original i fotocòpia del DNI de la persona sol·licitant o de la targeta de residència on consta el NIE, en el cas de persones estrangeres; volant municipal de convivència de l’alumne, on ha de constar que conviu amb la persona sol·licitant; fotocòpia del carnet de vacunacions on constin les dosis de les vacunes rebudes i les dates corresponents. Si no es té carnet de vacunacions, cal presentar un certificat mèdic oficial o el carnet de salut amb les dosis de vacuna rebudes i les dates corresponents, original i fotocòpia de la targeta sanitària de l’alumne, i dues fotografies mida carnet.

A més, per aquelles famílies que no tinguin accés telemàtic, també s’ofereix suport presencial, demanant cità prèvia al telèfon de l’Escola. La directora de l’Escola Sant Jordi, Fàtima Garcia, recorda la importància de preinscriure’s al centre i destaca també que no es recull cap documentació en paper.

Des d’aquest dilluns, es poden enviar les sol·licituds per al segon cicle d’educació infantil i primària de l’Escola i dimecres, s’iniciarà el període de preinscripció de l’educació secundària obligatòria de l’Institut. Ambdues, s’allargaran fins al 24 de març. Els alumnes que han de fer la preinscripció són aquells que s’incorporen novament al centre.

Comparteix