Comencen les Jornades de la Galera a les Viles Marineres

Comparteix

Aquest divendres es dóna el tret de sortida a les 8es Jornades Gastronòmiques de la Galera, on 5 restaurants caleros oferiran menús amb aquest crustaci com a protagonista.

Les Viles Marineres promocionen conjuntament la galera. Els municipis de l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, Sant Carles de la Ràpita i Alcanar acullen per vuitè any consecutiu les Jornades Gastronòmiques de la Galera, del 5 al 28 de març. Un total de cinc restaurants de la població s’apunten a les primeres jornades d’enguany.

Tot i la situació pandèmica i les restriccions de mobilitat, els restaurats d’aquests quatre municipis turístics no volen deixar passar l’oportunitat de tornar a treballar plegats per oferir, un any més, una proposta autèntica lligada a la identitat marinera del litoral ebrenc, manifestant el seu compromís amb la cuina de proximitat i el producte local.

En aquesta edició, una quarantena de restaurants de les Viles Marineres oferiran menús on la galera serà la base dels seus plats, i es maridarà amb vins de la DO Terra Alta i altres productes locals i de qualitat com l’arròs, la carxofa o l’oli d’oliva verge. Concretament, a l’Ametlla de Mar participen cinc restaurants, que són Ma&Ro, El Pescador, Mestral, Pica Pica i Plaça Nova.

Els restaurants participants han confeccionat diversos menús, que ronden entre els 25 i els 35 euros per persona, on per exemple es podrà tastar galera saltejada, una crema de galeres amb gambes i cruixent de carxofa, arròs melós de samfaina i galera nua o un arròs de galeres i espinacs.

Es tracta d’una iniciativa dels ajuntaments dels quatre municipis que pertanyen al programa viles marineres, i compta amb la coordinació del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l’Ebre. 

Viles marineres i una identitat pròpia vinculada al mar

Alcanar, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Sant Carles de la Ràpita formen part de les poblacions reconegudes per l’Agència Catalana de Turisme com a viles marineres. Aquesta marca reconeix els municipis que conserven viva la cultura lligada a les tradicions pesqueres i que han sabut mantenir els seus espais naturals i patrimonials, tot oferint experiències i vivències vinculades als valors de la vida marinera. Els quatre municipis de les Terres de l’Ebre que en formen part organitzen accions conjuntes que refermen el seu caràcter amb propostes, entre d’altres, com l’organització de les Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l’Ebre.

Comparteix