Sempre A Punt- Programes sencers

Comparteix

23/06/2021 – Avui dimecres té lloc la revetlla de Sant Joan, per això a l’entrevista ens han acompanyat des de la regidoria de Festes Lara Brull i el Regidor Jordi Llaó. Sabies que les herbes de Sant Joan tenen virtut per tot l’any? d’aquesta i altres creences hem parlat al nostre programa. Avui Dia Internacional de les Vidues, Dia Olímpic, Dia de les Nacions Unides per l’Administració Pública i Dia internacional del Síndrome de Dravet. Temps de Lectura des de la biblioteca proposant avui diferents guies de viatge. I com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa, l’oferta de treball, comunicats, les efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera. Programa en el que ens hem acomiadat fins a la tardor. Bones vacances!!!

22/06/2021 – Avui és el Dia Internacional del Wolkswagen Escarabat, Dia del Futbolista Argentí recordant el gol històric de Maradona avui fa 35 anys, també és el Dia Internacional dels Boscos Tropicals. A l’entrevista hem parlat amb la directora de l’escola Fàtima Garcia de la cloenda avui del curs escolar i amb el Regidor Vicent Llaó de la neteja de platges de cara a la temporada estiuenca. Us hem explicat algunes notícies curioses que ens han cridat l’atenció. I com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

21/06/2021 – Encetem setmana! Avui ha arribat l’estiu a les 05.33h, Sabies que l’estiu no arriba sempre el mateix dia? aquesta i altres curiositats les hem explicat al nostre programa d’avui, Dia del Sol, Dia Internacional del Ioga, Dia dedicat a la Festa de la Música, també dia Go Skateboarding i Dia Mundial de la Lluita contra l’ELA. A l’entrevista, ens ha acompanyat Anna Vizcarro que ens ha parlat de les audicions de fi de curs de l’EMMA, amb Esther Cano adjunta de direcció de l’Àrea Bàsica de Salut hem parlat de com va la pauta de vacunació contra la Covid-19. També hem cuinat de la mà del Restaurant Mestral. I com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa, l’oferta de treball, comunicats, la programació tele, efemèrides, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

18/06/2021 – Avui divendres ha tornat la tertúlia conduïda per Noemi LlambrichCada dia es 8M” que ens acompanya en divendres alterns, “Futbol femení” amb Silvia Argentó, Mireia González i Sergi Consarnau. Dia de la Gastronomia Sostenible. Dia de l’Orgull Autista i Dia Internacional del Sushi, us hem explicat algunes curiositats i les diferents varietats segons la forma en què és prepara. També hem fet un repàs a l’agenda per al cap de setmana i al Butlletí Setmanal Quatre Cantons. I com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa, la connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació a la tele per aquesta nit, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera

17/06/2021 – Avui dijous se celebra el Dia Mundial de Lluita contra la Desertització i la Sequera, també cada tercer dijous de Juny té lloc el Dia Mundial de la Tapa, per això avui hem fet tapes. Hem parlat amb Benjamí Torné director de l’INS Candelera que divendres va acollir l’acte de graduació i també amb Quim Planells de Ocean Cats que ens ha explicat com estan els preparatius per la travessa en rem des de l’Ametlla de Mar fins Palamós. I com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa, l’oferta de treball, comunicats, la programació tele, efemèrides, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

16/06/2021 – Avui dimecres se celebra el Dia Internacional de la Solidaritat amb el Poble en Lluita de Sudàfrica, i Dia Internacional del Nen Africà. Avui us hem donat 10 raons per a menjar peix. Com cada dimecres Portaveus, aquesta setmana amb el torn de Ciutadans amb el regidor Josep Mª Figueres fen un repàs a l’actualitat política. Temps de Lectura amb Dani Boquera. I com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa, l’oferta de treball, comunicats, les efemèrides, entre altres avui hem felicitat els 64 anys del presentador Jordi Hurtado programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

15/06/2021 – Avui és el dia Mundial per prendre consciència sobre l’abús i el maltractament a la Gent Gran. Era el 15 de juny de 1752 quan Franklin demostrava que el llamp és electricitat, per això avui hem comentat algunes curiositats sobre els llamps. A l’entrevista hem parlat de l’exposició ”Sea Sensations“, experimenta el mar en tots els teus sentits, una nova forma d’explorar l’univers dels microorganismes al castell de Sant Jordi. Descobrim tot el que l’envolta amb Aurora Requena i Roberto Torres. Us hem explicat algunes notícies curioses que ens han cridat l’atenció. I com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa, connexió al Telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

14/06/2021 – Encetem setmana! Avui dia nacional de les Llengües de Signes espanyoles i Dia Mundial del Donant de Sang i en motiu de la jornada, us hem donat algunes raons per donar sang. A l’entrevista, ens han acompanyat des de la Residència l’Onada amb la directora Marta Navarro, la Coordinadora Nora Robayo i Joan Pere Balfelgó de l’empresa Mementos. També hem cuinat de la mà de Arantxa Giménez del Restaurant Les Veles. I com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa, l’oferta de treball, comunicats, la programació tele, efemèrides, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

11/06/2021 – Tanquem setmana amb l’entrevista amb l’alcalde Jordi Gaseni, Avui dia Internacional del Sindrome KBG i Dia Mundial del Càncer de Pròstata, que es, símptomes, tractament… avui n’hem parlat. També hem connectat amb la Confraria de pescadors. Com cada divendres hem fet un repàs al Butlletí local Quatre Cantons. I com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa, l’oferta de treball, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

10/06/2021 – Avui dijous se celebra el Dia de la Memòria a Catalunya en record de Jacint Verdaguer qui moria un 10 de juny de 1902. Avui és el Dia Internacional de l’ Heràldica i el Dia Mundial d’Alcohòlics Anònims. A l’entrevista amb l’oceanògrafa Eli Bonfill hem parlat de l’ EIN Cap de Santes Creus. També hem fet un repàs a totes les propostes que tenen lloc al municipi durant el cap de setmana. I com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa, l’oferta de treball, comunicats, la programació tele, efemèrides, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

09/06/2021 – Avui se celebra el Dia Internacional dels Arxius, Dia de la Rioja i de la Regió de Múrcia. Hem comentat algunes pautes si volem que l’entrada en vigor de la nova tarifa de la llum no afecti la nostra butxaca. Avui com cada dimecres Portaveus, aquesta setmana amb el torn d’ERC, amb Jani Brull i Jordi Llaó. Temps de Lectura amb Dani Boquera. I com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa, l’oferta de treball, comunicats, les efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

08/06/2021 – Avui és el dia Mundial Oceans, per això al nostre programa els hi hem dedicat uns minuts per estimar-los i protegir-los. A l’entrevista hem parlat sobre les Festes de Sant Pere amb el Patró Major, Miquel Brull, l’alcade Jordi Gaseni i el Regidor de Cultura Jordi Borrás. Us hem explicat algunes notícies curioses que ens han cridat l’atenció. I com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa, connexió al Telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

07/06/2021 – Encetem setmana! A l’entrevista, Enric Franch ens ha parlat de la inauguració de la Ruta Poètica La Cala de l’Ateneu Calero. També hem cuinat de la mà de Tomàs Also. . I com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa, l’oferta de treball, comunicats, la programació tele, efemèrides, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

04/06/2021 – Avui divendres se celebra Santes Rut i Noemí, és el Dia Mundial de la Fertilitat i el Dia Internacional dels Nens Víctimes Inocents de l’Agressió. Hem connectat amb Sant Carles de la Ràpita per seguir en directe la concentració en protesta pel desacord amb l’aplicació del pla Multi Anual de Pesca Demersal, hem parlat amb Eusebi Rosales, Agustí Rillo i Miquel Brull. A més, Joan Callau coordinador de Calacultura ens ha explicat com es presenta diumenge l’acte de Presentació dels Premis Literaris 2020. També hem fet un repàs a totes les propostes que tenen lloc al municipi durant el cap de setmana. I com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa, l’oferta de treball, comunicats, la programació tele, efemèrides, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

03/06/2021 – Avui dijous és Corpus Christi, avui hem fet un recorregut per veure com se celebra aquest dia arreu del món. També es commemora el Dia Nacional de la bicicleta. Sant Carles Lwanga, Santes Clotilde i Oliva. A l’entrevista hem parlat amb David Roselló de Trenquem l’Ametlló i Josepa Vilurbina i Jordi Buxonat, representats del Gepec del Baix Ebre i el president del Gepec Xavi Jimenez. I com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa, l’oferta de treball, comunicats, la programació tele, efemèrides, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

02/06/2021 – Avui dimecres se celebra el Dia Internacional de la Treballadora Sexual, Dia Internacional del Periodista Esportiu, Dia Mundial del Corredor i Dia nacional del Donant d’Organs i Teixits. Qui pot ser donant? En què consisteix la donació d’organs i teixits? …. estes i altres respostes avui al nostre programa en motiu del dia. Avui com cada dimecres Portaveus, aquesta setmana amb el torn de Junts per l’Ametlla de Mar,  Neus Balfegó i Josep Mª Callau fan un repàs a l’actualitat política. Temps de Lectura amb Dani Boquera. I com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa, l’oferta de treball, comunicats, les efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

01/06/2021 – Avui és el dia Mundial de les Mares i pares, dia d’Africa, dia Mundial de la Llet i Dia Mundial dels Esculls. Encetem mes, el Juny, us hem contat característiques i curiositats, també algunes dites i dates a celebrar!! Hem parlat amb els professors del’Institut Xavi Sanchez i Fèlix Edo Tena del programa 365 dies, cançons i històries, entre altres coses ens han explicat com va sortir la idea. Us hem explicat algunes notícies curioses que ens han cridat l’atenció. I com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa, connexió al Telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera avui recordant a Rocio Jurado.

31/05/2021 – Avui dilluns se celebra el Dia de Castella – La Manxa, el Dia del Matemàtic i el Dia Mundial sense Tabac sota el lema: “Comprometre’s a deixar de fumar”, us hem explicat com ens ha influenciat el tabac a través de la música i el cinema. Com cada dia, notícies locals, titulars de la premsa, la connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació a la tele, hem cuinat Fideus del caldo de la mà de la Mª Teresa Nolla. Ja s’han publiques les propostes de l‘AME per aquest estiu, el regidor Jordi Llaó i el gerent Marc Vilabrú ens les han explicat. I el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

28/05/2021L’alcalde Jordi Gaseni ha estat al nostre programa, també us hem preparat l’agenda per al cap de setmana, i com cada dia, notícies locals, titulars premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera .

27/05/2021 – Avui és el Dia Nacional del Celíac, sabies que s’estima que al voltant d’un 90% de les persones afectades desconeixen que pateixen la malaltia? Avui hem comentat 10 mites i realitats sobre aquesta malaltia. A l’entrevista hem conegut una interessant proposta de la mà d’Aurora Requena i Xavier Solé, el primer Bioblitz a la població organitzat per Graëlsia, saps de que tracta? També hem connectat amb la Confraria per saber com ha anat la pesca aquest setmana. I com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa, l’oferta de treball, comunicats, la programació tele, efemèrides, avui felicitant especialment els 70 anys de l’Anna Belén, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

26/05/2021 – Avui hi ha la superlluna, lluna plena de Maig motiu pel qual es celebra el Dia de Vesak, saps que és? També hem explicat com fer un ritual per connectar amb el poder de la lluna. Com cada dimecres Portaveus, aquesta setmana amb el torn d’Entesa per la Cala, amb el regidor Antonio Espuny. Temps de Lectura amb Dani Boquera I com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa, l’oferta de treball, comunicats, les efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

25/05/2021 – Avui és el dia Mundial de la Tovallola, dia Mundial del Tiroide, dia d’Africa, dia de l’Orgull Friki i dia internacional de les taques cutànies. Avui les hem desxifrat al nostre programa. Tot a punt per que les barques tonyinaires surtin a pescar, n’hem parlat a l’entrevista amb Pere Vicent Balfegó. Hem comentat algunes notícies curioses que ens han cridat l’atenció. I com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa, connexió al Telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera avui recordant l’estrena de la pel·lícula Stars Wars l’any 1977.

24/05/2021 – Avui dilluns és celebra la Segona Pasqua, Pentecosta, Pasqüeta o Cinquagesma, saps el perquè? ho hem explicat! També hem fet una llista de coses que podem eliminar de casa que no farem servir més. Dia Internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament, Dia Nacional de l’Epilèpsia, Dia Europeu dels Parcs sota el lema: “Parcs: la propera generació”. Com cada dia, notícies locals, titulars de la premsa, la connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, avui felicitant els 80 anys que compleix Bob Dylan programació a la tele, Hem cuinat Fideus Rossejats de la mà de la Mª Teresa Nolla. Hem conversat amb Elvira Martínez, malalta de Parkinson qui ens ha parlat de la mostra de pintures que exposa a l’Ametlla de Mar. També hem tingut entrevista amb Espiros Esbonias director de la nova Piscifactoria local i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

21/05/2021 – Avui divendres ha tornat la tertúlia conduïda per Noemi LlambrichCada dia es 8M” que ens acompanya en divendres alterns, “dones en un mon d’homes” amb Eila Llambrich i La Belén Llambrich. Dia Mundial del Te, us hem explicat algunes curiositats, Avui també és el Dia europeu de la Xarxa Natura 2000 i Dia Mundial de la Diversitat Cultural per al Diàleg i el Desenvolupament. Sant Secundí i Valent i Santa Virgínia. També hem fet un repàs a l’agenda per al cap de setmana. I com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa, la connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació a la tele per aquesta nit, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera

20/05/2021 – Avui dijous és el Dia Mundial de la Metrologia, de la Malaltia de Behçet, Dia internacional de l’Assaig Clínic i el Dia Europeu Marítim, també el Dia Mundial de les Abelles, us hem explicat per què les hem de protegir. La proposta per commemorar el dia: plantar una flor autóctona: #preservemlesabelles. Demà s’inicien les IX Jornades dels fideus Rossejats de la Cala i Ruta de la tapa Marinera a l’entrevista n’hem parlat amb la Regidora Maite Boquera i el cuiner Paco Piñero. Dani Boquera ens ha portat recomanacions literaries des de la biblioteca Dr Frias al Temps de Lectura. I com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa, connexió al Telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera avui recordant Renato Carosone

19/05/2021 – Avui és el Dia Mundial de la Malatia Inflamatoria intestinal i el Dia Mundial del Metge de família. Hem recordat a Franco Battiato que ens deixava ahir als 76 anys. Molt interessant l’entrevista amb Miquel de Roig que ens ha desvetllat algunes “batalletes” de la seua vida. També hem comentat alguns errors que cometem amb les plantes i com podem evitar-los. Hem conegut als Sants del dia: Sant Pere Celestí i Sant Iu. I com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa, connexió al Telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera

18/05/2021 – Programa Sempre a punt d’avui dimarts amb Sergi Brull del grup Nautilius, com a convidat a la nostra entrvista, avui dia dels museus, hem fet un passeig pels més populars, també us he explicat algunes notícies curioses, notícies locals, titulars de la premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació de la tele per aquesta nit, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

17/05/2021 – Encetem setmana parlant amb el nostre alcalde Jordi Gaseni de les darreres actuacions a l’Ametlla de Mar. Avui 17 de Maig és el dia Int. contra l’Homofobia, la transfòbia i la Bifòbia, Dia de les Lletres Gallegues, Dia Int. de les Telecomunicacions, Dia de la Hipertensió, Dia d’Internet, Dia Mundial del Reciclatge, avui us ho hem explicat, i també hem desvetllat alguns mites i curiositats d’internet. Hem cuinat parmentier de pop amb allioli d’all negre pel xef del Rest. Censals. I com cada dia, notícies locals, titulars de la premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, avui recordant a Kubala i a la gran Donna Summer, no hi ha faltat la programació de la tele per aquesta nit, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

14/05/2021 – Avui divendres hem parlat amb el director de la banda de la Cala, Emilio Cabello del concert de diumenge. També hem fet un repàs a l’agenda per al cap de setmana. Hem recordat i escoltat a dos grans que ens deixaven un dia com avui: Rita Hayworth i Frank Sinatra. T’apuntes al repte d’un mes sense sucre? avui hem explicat com fer-ho, I com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, avui divendres amb el repàs al butlletí setmanal Quatre Cantons, titulars de la premsa, la connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació a la tele per aquesta nit, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera

13/05/2021L’Ascenció del Senyor, sabies que té lloc 40 dies desprès de Pasqua,? Aquesta i altres curiositats us les hem explicat avui, dia en que també se celebra la Mare de Déu del Roser de Fàtima i Sant Pere Regalat, avui també te lloc el Dia Internacional del Nen Hospitalitzat. Avui hem tingut una entrevista especial sobre la campanya de vacunació de la Covid-19. Temps de lectura amb Dani Boquera, i com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa, l’oferta de treball, comunicats, les efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

12/05/2021 – Com cada dimecres Portaveus, aquesta setmana amb el torn d’ERC, els regidors Maite Boquera i Vicent Llaó han fet un repàs a l’actualitat política. Hem parlat del dia Mundial de les Matemàtiques i algunes curiositats que les envolten, avui també es el Dia de la Infermera, Dia Mundial de la Fibromiàlgia i Dia Europeu de les Pimes. Hem conegut al Sant del dia: Sant Pancraç i Sant Domenech de la Calzada. I com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa, l’oferta de treball, comunicats, les efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera

11/05/2021 – Avui dimarts és el Dia internacional contra la Sinusitis, i per això us hem donat 10 claus per a prevenir-la. Hem escolat a Bob Marley en el dia que es compleixen 40 anys de la seva mort. A l’entrevista ens ha acompanyat Benjamí Torné director de l’Institut Candelera. Hem tingut connexió amb la Confraria de pescadors i com cada dia, notícies locals, titulars de la premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació a la tele per aquesta nit, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

10/05/2021 – Encetem setmana parlant de com continua el pla de vacunacions a l’Ametlla de Mar i de l’inici de la preinscripció a la Llar d’infants Xerinola, pel nostre programa han passat Esther Cano i Consol Ferré per explicar-nos- ho. Avui 10 de Maig, és el dia del Clergat i del Lupus, Estem en plena primavera, com ens afecta en l’àmbit físic i emocional, en eufòria o en astènia? Hem cuinat canelons de peix amb Josep Margalef del Rest. del Molí dels avis. I com cada dia, notícies locals, titulars de la premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació a la tele per aquesta nit, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

07/05/2021 – Avui divendres hem estrenat una nova secció de tertúlia conduïda per Noemi Llambrich “Cada dia es 8M” que ens acompanyarà en divendres alters. Dia Mundial del Taxi, us hem explicat algunes curiositats dels taxis al voltant del món. També hem fet un repàs a l’agenda per al cap de setmana. I com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa, la connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, avui felicitant a Lluis LLach pels seus 72 anys, la programació a la tele per aquesta nit, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera

06/05/2021 – Avui dijous te lloc el Dia Internacional de la Osteogènesi Imperfecta coneguda com malaltia d’Ossos de Vidre, avui també és el Dia Internacional sense Dieta per crear consciència sobre quin tipus de dieta fem i lluitar contra la discriminació cap a les persones amb sobreprès, n’hem parlat al tema del dia! Nova junta al Club Nàutic de l’Ametlla de Mar, hem conegut al seu president Jaume de Yebra i vicepresident, Jordi Margalef avui a l’entrevista, i no hem marxat del port perquè també hem parlat amb Joan Ramón Llambrich per saber com ha anat la pesquera aquesta setmana. I com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa, l’oferta de treball, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera

05/05/2021 – Com cada dimecres Portaveus, aquesta setmana amb el torn de Junts per l’Ametlla de Mar, les regidores Eva del Amo i Neus Balfegó han fet un repàs a l’actualitat política. Hem parlat del dia Mundial de la Higiene de mans, del dia internacional de la malaltia Celíaca, també del Dia internacional de les Llevadores i del Dia del patrimoni Mundial Africà, celebracions que tenen lloc avui. També hem explicat alguns errors que cometem a l’hora de congelar i descongelar el pa. Temps de lectura amb Dani Boquera. I com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa, l’oferta de treball, comunicats, les efemèrides, avui felicitant grans veus de la cançó com Raphael o Adele, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera

04/05/2021 – Avui és Sant Froilà, dia de Stars Wars, Dia de l’Asma, i Dia internacional del Bomber Forestal. Hem explicat una nova tendència com és el DIY, saps de que és tracta? també hem explicat notícies curioses que s’han fet virals… Isabel Betoret, secretària de la confraria de pescadors ens ha acompanyat a l’entrevista i com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

03/05/2021 – Primer programa de Maig, us hem explicat curiositats, commemoracions i dites que envolten el “mes de Maria”, Avui és el dia Mundial de la llibertat de Premsa, dia en que hem recordat els afusellaments del 3 de Maig de 1808. A l’entrevista ens ha acompanyat Eli Bonfill. Hem sortejat dues entrades per anar demà al concert de Julia M. Figueres al Metropol de Tarragona en el seu primer concert en solitari, l’apartat de cuina gentilesa del Restaurant Mestral i com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

30/04/2021 – Tanquem el mes d’abril amb l’entrevista amb l’alcalde Jordi Gaseni, Avui dia Internacional del Jazz us hem explicat moltes curiositats sobre aquest estil musical sorgit a Nova Orleans. Sabies que avui es la Nit de Walpurgis a molts llocs d’Europa?? Com cada divendres propostes per gaudir del cap de setmana a la nostra població i el repàs al Butlletí local Quatre Cantons. I com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa, l’oferta de treball, comunicats, efemèrides, avui recordant entre altres al cantant de soul Ben E. King, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera avui amb un clàssic Born in the USA.

29/04/2021 – Avui dijous és el Dia de la Dansa i el Dia del Gos Guia, per això avui hem conegut més detalls d’aquests nobles animals. Hem recordat a un mestre del cinema que ens deixava un dia com avui als 80 anys, Alfred Hitchock. A l’entrevista hem conversat amb la Cap d’Estudis de l’EMMA, l‘Anna Vizcarro en motiu de l’inici de les matriculacions dilluns. Avui darrer dia que les barques de l’arrossegament van a la mar, hem connectat amb la Confraria de Pescadors, i com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars de la premsa ,connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

28/04/2021 – Com cada dimecres Portaveus, aquesta setmana amb el torn d’Entesa amb el regidor Antonio Espuny. Temps de lectura amb Dani Boquera. Avui és el Dia de Sardenya, també es celebra el Dia Internacional de la Seguretat i Salut al treball, Dia Internacional de Conscienciació sobre el soroll i el Dia del Bacteriòleg i del Laborista Clínic. Hem parlat de l’eruga processionària, símptomes que ens pot causar el seu contacte i com actuar. I com cada dia: notícies locals, titulars premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera avui recordant la mort de Mussolini amb el Bella ciao.

27/04/2021 – Dia de la Mare de Déu de Montserrat, patrona de Catalunya, hem explicat moltes curiositats i llegendes que envolten la Moreneta i la muntanya de Montserrat. Avui és el Dia Mundial del Disseny i el Dia del Codi Morse. A l’entrevista ens ha acompanyat Susana Encinas des de l’OAC per explicar-nos quins tràmits cal fer per obtenir l’idCat. Com cada dimarts us hem explicat diferents noticies curioses que ens han cridat l’atenció, i com cada dia: notícies locals, titulars premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

26/04/2021 – Encetem setmana parlant del nou pla de desescalada i com ens afecten les noves mesures que entren en vigència avui. Avui dilluns dia de la Propietat Intel·lectual, Dia internacional de la Visibilitat Lèsbica, Dia Internacional en Record del Desastre de Chernóbil, avui fa 35 anys. També hem pres nota d’algunes recomanacions per organitzar el nostre rebost. Hem cuinat per gentilesa del Rest. Les Veles un deliciós Brownie. A l’entrevista ens ha acompanyat el Patró Major: Miquel Brull, i com cada dia: notícies locals, titulars premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

23/04/2021 – Avui és dia de dracs, cavallers, princeses i prínceps, roses, llibres, poemes, llegendes, enamorats…… per això us hem preparat un programa especial de Sant Jordi amb la col·laboració de l’escola Sant Jordi, l’Ins Candelera, l’Onada, el Centre Ocupacional de la Fundació Mercè Pla, També alguns dels nostres oients hi han volgut col·laborar amb les seves aportacions com la Isabel Betoret, L’Abel Borràs i la Farmàcia Aytés. Hem escoltat les recomanacions dels autors locals. A l’entrevista Josep Tomàs Margalef ens ha explicat l’obra de teatre que representaran aquesta tarda per als més petits a la Sala: La llegenda de Sant Jordi. També hem escoltat Sant Jordi en 6 cançons. Hem sortit al carrer i us hem atansat des de la Plaça Nova l’ambient que es respira amb motiu de la Diada, parlant amb les llibreries, floristeries i escriptors locals, i com cada dia, no hi han faltat les notícies locals, titulars premsa, avui també el botlleti Quatre Cantons, l’oferta de treball, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera. Desitgem que el gaudiu!!! Bon Sant Jordi per a tothom!!!!

22/04/2021 – Amb motiu avui del Dia de la Terra hem comentat algunes dades curioses que l’envolten. A l’entrevista ens ha acompanyat la Regidora Maite Boquera per parlar-nos de l’inici de les Jornades de la Tonyina Roja del Mediterrani que s’inicien demà divendres. Avui també us hem fet diverses propostes al municipi de cara al cap de setmana, i com cada dia, notícies locals, titulars premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

21/04/2021 – Avui és el Dia de la Creativitat i la Innovació, hem comentat com podem descobrir els nostres potencials. Hem recordat a Prince i la Nina Simone. Com cada dimecres Portaveus, aquesta setmana amb el torn de C’s amb Josep Mª Figueres, avui un “temps de lectura” especial davant la proximitat de Sant Jordi des de la Biblioteca amb Dani Boquera… i com cada dia, notícies locals, titulars premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

20/04/2021 – Avui dimarts és el Dia de la Llengua Xinesa i Dia Mundial de la Marihuana, hem explicat el perquè. Temps de maduixes…. Però les saps escollir a l’hora de fer compra? Avui ens han acompanyat estudiants d’infermeria per explicar-nos la campanya de donació de sang a Tortosa divendres i dissabte. També hem conegut la proposta literària d’un altre escriptor local José Antonio Pineda. També hem dedicat uns minuts a comentar algunes notícies curioses que s’han fet virals I com cada dia: notícies locals, titulars premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

19/04/2021 – Encetem setmana parlant amb Mohamed Aidí qui ens ha explicat l’inici del Ramadà de la comunitat Musulmana de l’Ametlla de Mar. Avui se celebra el Dia de l’Aborigen Americà, Dia Mundial dels Simpson i Dia Mundial de la Bicicleta, motiu pel qual hem comentat algunes curiositats. També hem après a preparar un costellar de porc amb Tomàs Also. I com cada dia: notícies locals, titulars premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera .

16/04/2021Dia Mundial de la Veu, avui consells i aliments adients per a cuidar-la. També és celebra el Dia Internacional contra l’esclavitud infantil i Dia Mundial de l’Emprenedoria. 16 d’abril dia en que s’apagava la veu de Nino Bravo, avui l’hem recordat. L’alcalde Jordi Gaseni ha estat al nostre programa, també hem connectat amb la Confraria de Pescadors, i com cada dia, notícies locals, titulars premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera .

15/04/2021 – Avui és celebra el Dia Mundial de l’Art. Dia en què hem felicitat als cantants Lluis Gavaldà i Luis Fonsi, també hem recordat al cantant Pedro Infante i l’actriu Greta Garbo. Saps que la teva casa et pot afectar a la teva salut? Avui ho hem explicat. També hem xerrat amb el calero Miquel Callau qui acaba de publicar la novel·la “Per Evangèlica Dicta” . Propostes de cara al cap de setmana i com cada dia… no hi ha faltat les notícies locals, els titulars de premsa, l’oferta de treball, els comunicats, les efemèrides, la programació de la tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera avui amb els Beatles.

14/04/2021 – Avui Sants Tiburci i Lambert, 90 anys es compleixen de la proclamació de la Segona República Espanyola. Avui és el dia Internacional del Porter, Dia de las Americas i Dia Mundial de la Malaltia de Chagas. Hem recordat a un gran del Soul, Percy Sledge. També hem descobert quina xarxa social t’identifica segons la teva personalitat. Portaveus amb ERC amb el Regidors, Jani Brull i Joan Manel Tello. Temps de Lectura amb Dani Boquera des de la Biblioteca Dr Frias i com cada dia… no hi ha faltat les notícies locals, els titulars de premsa, l’oferta de treball, els comunicats, les efemèrides, la programació de la tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera avui recordant l’enfonsament del Titanic amb la mítica cançó de la Céline Dion.

13/04/2021Dimarts i 13, ets supersticiós? Avui impossible en el dia internacional del Petó, hem explicat la història i algunes curiositats. Esther Cano ens ha explicat la última hora pel que fa la campanya de vacunació a l’Ametlla de Mar. També hem comentat notícies curioses i com cada dia, notícies locals, titulars premsa, oferta de treball, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera avui amb Sam Cooke

09/04/2021 – I acabem setmana amb un programa molt variat, avui divendres amb les regidores de Junts per l’Ametlla de Mar, Eva del Amo i Sarai Pastó, fen un repàs a l’actualitat política. Hem aprés a plantar un llimoner a partir de la llavor. També us hem fet diferents propostes per al cap de setmana i com cada dia, notícies locals, titulars premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera avui amb Barbara Streisand.

08/04/2021 – Avui dijous és commemora el Dia Internacional del poble Gitano, avui n’hem parlat i també hem recordat a la Sarita Montiel en el vuitè aniversari de la seva mort. També avui fa anys de l’atac a l’hotel Palestina de Bagdad on perdia la vida el periodista espanyol José Couso. Sabies que no és el mateix rentar que desinfectar els aliments frescos? Ha estat el tema del dia. A l’entrevista el regidor Vicent Llaó ens ha posat al corrent de les darreres actuacions fetes des d’Obres i Serveis. Mala setmana per als pescadors caleros, avui hem parlat amb la Confraria com cada setmana i com cada dia… no hi ha faltat les notícies locals, els titulars de premsa, l’oferta de treball, els comunicats, les efemèrides, la programació de la tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera avui amb Julie Cruise i el tema Falling.

07/04/2021Dia Internacional de reflexió sobre el Genocidi de 1994 contra els tutsis a Rwanda i Dia Mundial de la salut amb el lema Construir un món més just i saludable, enguany una jornada marcada per la Covid-19, avui n’hem parlat recordant que l’any 1948 l’ONU creava l’organització Mundial de la salut. Pepa Martin presidenta de l’associació de Parkinson de les Terres de l’Ebre ha estat amb nosaltres. També hem compartit uns minuts amb les recomanacions de la biblioteca Dr Frias amb Dani Boquera. I com cada dia, notícies locals, titulars premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera avui amb els Wham.

06/04/2021 – El programa ha tornat avui dimarts en antena després de la setmana Santa parlant amb Dami Llaó de l’ocupació turística aquests dies al municipi. Dia Mundial de l’activitat Física i del Tenis de taula, Dia Internacional de l’Esport per al Desenvolupament i la Pau, avui us hem donat algunes claus per crear consciència. Hem cuinat “badeixo” amb carxofes i ous, plat típic calero de Setmana Santa amb Mª Teresa Nolla. I com cada dia, notícies locals, titulars premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera avui amb Massiel.

24/03/2021 – Avui dimecres és el dia Mundial de la Tuberculosis, hem recordat a Johan Cruyff en el dia que és compleixen cinc anys de la seva mort. Saps que és l’exercici incidental? avui ho hem explicat!!!! També hem comentat algunes notícies curioses que s’han fet virals. Al Portaveus ens hem posat al dia amb el Regidor d’Entesa per la Cala Antonio Espuny. I com cada dia, notícies locals, titulars premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera avui amb Peret.

23/03/2021 – Avui dimarts és el Dia Meteorològic Mundial, i li hem dedicat uns minuts al tema del dia, també hem recordat a la gran Elizabeth Taylor qui ens deixava dia com avui als 79 anys. I avui compleix 30 la comèdia romàntica protagonitzada per Julia Roberts i Richard Gere, Pretty woman. Ens han acompanyat a l’entrevista per una banda Tere LLambrich per parlar-nos del Campus de Vela i amb l’Enric Franch i Joan Borràs hem passejat per la ruta poètica de l’Ametlla de Mar. També hem tingut la connexió amb la Confraria de pescadors. I com cada dia, notícies locals, titulars premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera avui felicitant i escoltant ja per acabar a Franco Battiato

22/03/2021 – Encetem setmana amb el dia Internacional de l’Aigua, per això avui hem comentat algunes curiositats sobre aquest “or blau”. Hem recordat al gran Bebo Valdés qui ens deixava un 22 de març de l’any 2013. Amb Mª Teresa Nolla hem preparat uns deliciosos bunyols. Amb nosaltres ha estat Joan Pere Gomez, director de Ports i Jordi Gaseni, alcalde de l’Ametlla de Mar per explicar-nos la reobertura del passeig de l’espigó. I com cada dia, notícies locals, titulars premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

19/03/2021Sant Josep ha estat protagonista del Sempre a punt, avui amb curiositats que envolten la seva figura i el Dia del pare. Avui dia del Fuster, Dia Internacional de l’Artesà i Dia de la Son. Entrevista amb el nou cap de la policia local, Àngel Martí i també ens ha acompanyat Albert Martínez, president del Club de Patinatge. Hem comentat algunes propostes per al cap de setmana … i com cada dia, notícies locals, titulars premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

18/03/2021 – Avui dijous Dia Mundial de la Síndrome d’Edwards o Trisomia 18, Saps de que tracta aquest desordre genètic? Al programa hem recordat grans de la música com Chuck Berry i Antonio Molina. Ens ha acompanyat el regidor Vicent Llaó per explicar-nos les millores efectuades al GR92, també hem conversat amb Benjamí Torné director de INS Candelera. Hem posat a punt l’hort de cara a la primavera, també hem connectat amb la confraria de pescadors per saber-ne l’última hora, i com cada dia, notícies locals, titulars premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

17/03/2021 – Avui Sant Patrici en honor al Patró d’Irlanda, hem conegut una mica més d’aquesta festa i tradició. També us hem explicat algunes curiositats sobre el TBO, sabies que és publicava per primera vegada un dia com avui de 1917? Com cada dimecres Portaveus, aquesta setmana amb el torn de C’s amb Josep Mª Figueres, “temps de lectura” recomanacions des de la Biblioteca amb Dani Boquera… i com cada dia, notícies locals, titulars premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera avui recordant a Nat King Cole.

16/03/2021Dia Mundial del treballador i treballadora Social, avui hem fet una mica d’història al Sempre a punt on també hem comentat algunes notícies curioses que s’han fet virals. A l’entrevista Fàtima Garcia directora de l’escola ens ha explicat com funciona el nou portal per fer la preinscripció. I com cada dia, notícies locals, titulars premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

15/03/2021 – Avui dilluns se celebra el Dia Internacional dels Drets del Consumidor i al Sempre a punt hem comentat els drets que tenim a la informació a l’hora de comprar un producte. La Gessamí Caramés ens ha obert el seu llibre, “Meleta de Romer”. Rafel Aixart, president de la secció esportiva de la S.C.E.R ens ha explicat la retornada a la competició dels equips de futbol. També hem preparat crema de Sant Josep amb Mª Teresa Nolla. I com cada dia, notícies locals, titulars premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera

12/03/2021 – Al Sempre a punt t’oferim les notícies locals, titulars premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, avui al programa hem conversat amb el nostre alcalde, Jordi Gaseni, també algunes propostes per al cap de setmana com tots els divendres i hem conegut algunes claus per fer un “Detox digital” . El toc final com cada dia ens arriba des de l’INS Candelera amb 365 dies, cançons i històries, avui amb els Stay Homas recordant l’inici del confinament a les escoles.

11/03/2021 – Al Sempre a punt t’oferim les notícies locals, titulars premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, avui entrevista amb Joan Callau, connexió amb la Confraria i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera.

10/03/2021Dia de solidaritat amb el Tibet i Dia de Super Mario del que hem conegut algunes curiositats que envolten aquest videojoc tant popular. Com cada dimecres Portaveus avui amb ERC, han estat al nostre programa la regidora Mayte Puell i el Regidor Jordi Llaó. També “Temps de lectura” amb Dani Boquera, i com cada dia, notícies locals, titulars premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera avui recordant Labordeta.

09/03/2021 – Santa Francesca Romana, avui Dia internacional del Dj, Aquest dimarts ens ha acompanyat el Director General de Pesca, el Sr Sergi Tudela. També hem conegut l’eficàcia de les mantes que s’han posat de moda, “mantes pesants o de gravetat”. Hem comentat diferents i curioses notícies al nostre apartat. I com cada dia, notícies locals, titulars premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera avui amb Victor Jara.

08/03/2021 – Avui programa especial amb motiu del Dia Internacional de la Dona, 8M. amb la lectura del manifest i tertúlia amb Noemí Llambrich del col·lectiu feminista local la Deskarada, Cinta Panisello, tècnica de Serveis Socials, Mayte Puell regidora de Benestar Família i Igualtat i Isabel Betoret secretària de la Confraria de Pescadors i de l’associació Dones de la Mar. També hem tingut la col·laboració de algunes Dones anònimes explicant-nos que vol dir per elles ser dona… i com cada dia, notícies locals, titulars premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele, també hem cuinat rap farcit amb el Rest. El Molí dels Avis i el toc final amb 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera avui amb Gloria Gaynor interpretant I will survive, tot un clàssic de la música amb la lluita d’una dona que no és deixa vèncer.

05/03/2021 – Dia Mundial de la Eficiència Energètica, amb consells per estalviar a la nostra llar. Hem escoltat i felicitat al cantant Dyango que avui fa 81 anys. Saps que és el “Phishing” ? Es tracta d’una estafa massiva per SMS, avui ho hem explicat. També ens ha acompanyat la Regidora Maite Boquera explicant-nos que avui comencen les Jornades de la Galera. També hem connectat amb la confraria de pescadors i com cada dia, notícies locals, titulars premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele i 365 dies, cançons i històries des de l’INS Candelera avui amb The Bues Brothers.

04/03/2021 – Avui dia internacional de conscienciació sobre el virus del Papil·loma humà i dia Mundial de l’Obesitat amb consells pràctics per a combatre el sobrepès. Al programa hem recordat a Miguel de Molina que ens deixava un dia com avui de l’any 1993. Amb Noemí Llambrich del col·lectiu femení Deskarades hem parlat de la caminada organitzada per diumenge, també ens ha acompanyat el sot inspector Francesc Siuraneta que ens ha explicat de les infraccions per mala gestió de residus. Com cada dia, notícies locals, titulars premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele i avui també propostes comarcals per al cap de setmana.

03/03/2021 – Avui Dia Internacional de l’Audició, Dia Mundial dels Defectes del Naixement i de la Vida Silvestre, al programa com cada dimecres el portaveus amb Junts per l’Ametlla. També Temps de Lectura amb Dani Boquera i des de l’INS, hem recordat la massacre de victoria de 1976 escoltant a Lluís Llach. Com cada dia, notícies locals, titulars premsa, connexió amb el telecentre, comunicats, efemèrides, programació tele i avui uns minuts dedicats al cantant Àlex Casademunt que aquesta nit passada ens ha deixat als 39 anys.

Comparteix