Es flexibilitzen algunes mesures al comerç, gimnasos i educació

Comparteix

A partir d’aquest dilluns ja poden reobrir entre setmana les botigues grans i els centres comercials, també s’autoritzen les colònies escolars amb grups bombolla i s’amplia l’aforament als gimnasos.

Aquest dilluns s’apliquen alguns canvis al pla de restriccions per fer front a la pandèmia. Es tracta d’una petita flexibilització de les restriccions, que el Govern va anunciar divendres i que entren en vigor aquesta setmana.

Els centres comercials de Catalunya poden reobrir després d’haver estat tancats des del 7 de gener. Això sí, de moment al 30 % de l’aforament i només de dilluns a divendres, perquè als caps de setmana només poden obrir els comerços considerats essencials. Tot i això, la restauració d’aquests espais continua tancada.

Els establiments de més de 400 metres quadrats també poden obrir de nou al públic a partir d’avui amb la mateixa restricció d’aforament. Fins ara, no ho tenien permès.

En l’àmbit de l’educació, a partir d’aquest dilluns es tornen a permetre les sortides escolars amb pernoctació mantenint el grup bombolla. Els centres esportius poden ampliar l’aforament d’activitats grupals al 30% en espais tancats i amb ventilació adequada i al 50% en les piscines.

Pel que fa a la resta de mesures, es van prorrogar una setmana més, com el confinament comarcal o els horaris de la restauració.

Comparteix