Punt final a la temporada de caça a l’Ametlla de Mar

Comparteix

La Societat de Caça La Cala ha fet un bon balanç de la temporada, ja que a la caça del porc senglar s’ha aconseguit batre el rècord d’animals abatuts, amb 59 peces, i els caçadors que s’han dedicat al conill també han obtingut bones xifres d’exemplars.

Aquest passat diumenge dia 14 de febrer es va posar punt final a l’activitat cinegètica al vedat de l’Ametlla de Mar. De fet, el diumenge dia 7 ja havia finalitzat el període de caça menor i aquest passat cap de setmana només es podia tirar al tord.

La temporada de caça ha arribat al seu punt final. Després que el dia 7 de febrer finalitzés el període de caça menor i que la Societat de Caça la Cala decidís també tancar la cacera del porc senglar, diumenge va ser l’últim dia en el qual es van poder sentir els trets d’escopeta al vedat de l’Ametlla de Mar.

I és que els que van decidir anar a tirar al tord, encara tenien aquest passat cap de setmana per a fer-ho, tot i que aquest any, s’han vist pocs exemplars d’aquesta au migratòria al terme municipal.

Pel que fa al balanç de la temporada, aquest any els caçadors s’han mostrat molt satisfets de com ha anat, tant la colla que caça al porc senglar, que amb 59 peces, ha batut el rècord d’animals abatuts, com els que s’han dedicat al conill.

En aquest sentit, Albert Bouzas, president de la Societat de Caça La Cala, considera que, “ha estat un molt bon any. Hem vist animals fins al moment del tancament de la temporada, De porc senglar n’hi ha molt i cada vegada més a prop dels nuclis habitats i territoris propers, i de conill també se n’ha vist molt i els caçadors que s’hi dediquen han xalat“.

Entre els motius apuntats de la bona temporada, s’hi compten les abundants pluges de la tardor i primavera passada, que han fet els animals tinguessin aigua i menjar, i en part la tranquil·litat amb la que durant el confinament van viure algunes espècies, les quals, com fou el cas del porc senglar, van arribar a criar fins a dues vegades.

Cal recordar que aquest any la Societat de Caça La Cala va decidir no obrir la cacera de la perdiu amb l’objectiu de recuperar-ne la població.

Comparteix