El parc eòlic l’Ametlló passa el filtre de la Ponència de Renovables, tot i l’oposició de l’Ametlla de Mar i els veïns

Comparteix

El parc eòlic ‘l’Ametlló’, projectat als termes de l’Ametlla de Mar i el Perelló, ha passat el filtre de la Ponència d’Energies Renovables. L’òrgan tècnic autoritza l’emplaçament i detalla les qüestions que haurà de justificar l’estudi d’impacte ambiental. Un primer pas que no preocupa a l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ni a  ‘Trenquem l’Ametlló’, però tant la institució com l’entitat seguiran treballant per aturar el projecte.

Emparant-se en la delimitació de la normativa de les ZDP (anterior decret energètic), la Ponència demana una distància mínima lineal i visual de 900 metres entre els aerogeneradors i els nuclis habitats i masies disseminades de la zona. També s’haurà d’analitzar l’impacte lumínic i sonor, l’efecte acumulatiu de la central amb les que ja funcionen o es tramiten, un estudi de l’avifauna i els ratpenats i per últim, un seguiment arqueològic de tots els moviments de terres que es facin i també que no s’afecti elements de pedra seca.

Recordem que el projecte havia estat rebutjat des del principi per l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar que en va presentar informes en contra, mentre que l’Ajuntament del Perelló no ha al·legat al respecte. Desenes de veïns dels dos municipis, també es van aglutinar en el col·lectiu ‘Trenquem l’Ametlló’.

L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, apunta que es tracta d’un primer pas contradictori per part de la Ponència i afirma que se seguiran presentant al·legacions.

Per la seva banda, David Roselló, membre del col·lectiu veïnal Trenquem l’Ametlló, ressalta que les condicions de la Ponència són força exigents i demostren que el projecte era força incomplet.

Comparteix