El Filomena no ha malmès les oliveres del terme de l’Ametlla de Mar

Comparteix

Tot i les greus afectacions al sector de l’olivera que estan patint les poblacions veïnes pel pas del temporal Filomena, la Cooperativa Agrícola de l’Ametlla de Mar ha assegurat que no tem per la vida de les oliveres del terme municipal.

El temporal Filomena sí que va emblanquinar l’interior de l’Ametlla de Mar, però afortunadament l’acumulació de neu no va ser significativa i no va provocar la ruptura de les rames d’oliveres, com ha passat a altres poblacions. En aquest sentit, el president de la Cooperativa Agrícola del municipi, Antonio Espuny, ha explicat que els conreus d’oliveres del terme no s’han vist afectats, sinó al revés, la neu, fins i tot, ha estat beneficiosa per sanejar els arbres.

La realitat a la resta de les Terres de l’Ebre, però és una altra. Els gruixos de fins a 60 cm de neu a l’interior han deixat una afectació amb major o menor grau en 8.750 hectàrees, principalment a la Terra Alta i la Ribera d’Ebre. Per això, Unió de Pagesos ha exigit al govern espanyol incloure Catalunya a les zones afectades pel temporal i a més, juntament amb les denominacions d’origen, han fet front comú davant del Departament d’Agricultura per convocar una Taula Sectorial d’urgència i tractar els danys del sector.

Comparteix