L’skatepark de l’Ametlla de Mar ja és una realitat

Comparteix

L’skatepark té 300 m2 i compta amb cinc mòduls: dues rampes grans, un fun box air, un rails i una manualera de doble alçada.

El nou skatepark del municipi s’ha obert, aquest cap de setmana, amb una gran expectació per part dels aficionats d’aquesta pràctica esportiva. Les obres, realitzades per l’empresa Eurocamp, van començar abans de festes de Nadal i la setmana passada, ja es van ultimar els últims detalls.

L’Ametlla de Mar ja disposa d’un skatepark a la zona de Ribes Altes 2a Fase, concretament al costat del parc infantil. Un equipament llargament reivindicat per les noves generacions que té l’objectiu d’oferir un espai i un servei més al jovent del municipi. De fet, l’emplaçament escollit és fruit de la intenció de concentrar diferents activitats de lleure i esportives a la zona.

L’skatepark consisteix en la construcció d’una instal∙lació a l’aire lliure de 300 m2, dedicada a les diferents modalitats d’esports de rodament i que s’anomena genèricament skatepark o pista d’skate. En aquest tipus d’instal∙lacions els usuaris, anomenats riders, usen diversos dispositius: monopatins (skaters), patins en línia (rollers), bicicletes BMX (bikers) i patinets amb manillar (scooters).

Concretament, l’skatepark compta amb una pista central de base de formigó de 15 cm de gruix i amb 5 mòduls, com són dues rampes grans, un fun box air, un rails i una manualera de doble alçada.

L’Ajuntament ha establert un reglament d’ús del recinte. Entre les recomanacions i obligacions hi ha la utilització d’accessoris de seguretat (casc, genolleres i colzeres), la utilització amb seny, segons el nivell i sota la responsabilitat de cadascú, l’ús responsable, mantenint la instal·lació neta, l’ús obligatori de la mascareta, la limitació dels grups de persones a la normativa vigent i l’acompanyament obligatori d’un adult als menors de 10 anys. També es recorda que l’Ajuntament no es fa responsable de les conseqüències de la utilització incorrecta d’aquesta instal·lació.

L’horari del recinte és de 8 a 20 h. L’alcalde del municipi, Jordi Gaseni, apunta que algunes de les normes venen marcades per la pandèmia i assegura que es faran controls perquè no hi hagin aglomeracions de gent.

Abans d’iniciar la construcció, la regidoria de Joventut va realitzar una reunió telemàtica amb els diferents aficionats, per tal d’atendre les seves preferències i afegir-les al projecte. Jordi Llaó és el regidor de Joventut.

Les obres han tingut un cost de 35.000 euros IVA inclòs. A partir d’aquí, l’Ajuntament té la intenció de convertir aquesta  zona de Ribes Altes 2a Fase en una zona d’esbarjo, complementant l’skatepark amb la instal·lació d’altres elements, com ara màquines de gimnàstica.

Comparteix