Tornada a les classes amb els cribratges per Covid-19 a professors i treballadors dels centres educatius

Comparteix

Dimarts, es faran les proves a l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya mentre que a l’Institut Candelera, l’Escola Sant Jordi i la Llar d’Infants Xerinola, les faran el dijous.

Aquest dilluns han tornat a les aules després de les vacances de Nadal els alumnes d’educació infantil, primària i secundària. Els centres educatius de l’Ametlla de Mar i la resta de Catalunya, a excepció de les zones afectades per la nevada, han obert les portes novament per afrontar el segon trimestre del curs lectiu. Alguns centres ho fan de manera presencial o semipresencial i d’altres, amb un sistema híbrid per alguns cursos.

Tot i que inicialment els alumnes havien de tornar a les aules el dia 8 de gener, l’increment del ritme i nombre de contagis per la tercera onada de la Covid-19, va fer que el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya d’acord amb el Procicat, endarrerís uns dies la tornada a l’escola.

Una de les novetats d’aquesta tornada serà el cribratge massiu que han impulsat els departaments d’Educació i Salut durant les pròximes tres setmanes a un total de 3.727 professionals, siguin professors o treballadors de 160 escoles i instituts de les Terres de l’Ebre, tot i que també s’ha de dir, que en ser mitjançant l’autopresa per frotis nasal, la participació és voluntària. El cribratge es realitza per tal de fer tan segura com sigui possible la tornada després de les festes de Nadal.

Des de Salut, es facilitarà als centres educatius el material necessari per a la presa de mostres i les peticions de la prova, les quals són individualitzades per a cada professional. La prova diagnòstica per dur a terme el cribratge serà la PCR.

Pel que fa als centres educatius de l’Ametlla de Mar, l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya té previst el cribratge el dimarts dia 12 de gener, mentre que l’Institut Candelera, l’Escola Sant Jordi i la Llar d’Infants Xerinola el faran el dijous dia 14.

Així, a l’Escola Sant Jordi seguirà amb l’entrada esgraonada a l’escola de les 08:55 a les 09:15 pels tres accessos, i de la mateixa manera que a la resta de centres se seguirà mantenint la distància de seguretat, ús obligatori de la mascareta, els controls de temperatura, higiene i desinfecció, i la ventilació, així que cal que els alumnes vagin abrigats a l’escola perquè tot i que hi ha la calefacció es ventilaran les aules i espais de manera habitual.

Fàtima Garcia és la directora de l’Escola Sant Jordi.

A la Llar d’Infants també s’han reprès les classes després del tancament dels dies 7 i 8 de gener amb les mesures habituals. A l’Institut les classes continuaran sent híbrides per als cursos de batxillerat i Programes de Formació i Inserció, i a l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya amb la semipresencialitat.

Comparteix