La Cala queda enfarinada per la neu

Carretera TV-3025 a l'encreuament amb l'antiga N-340a, coneguda com 'la carretera Vella'.
Comparteix

El temporal Filomena ha cobert de neu l’interior del municipi, aquest cap de setmana. Tot i que es va activar el Pla d’emergències municipal i es van posar en marxa tots els dispositius necessaris, afortunadament no s’han registrat importants afectacions.

Aquest dissabte, l’interior del terme municipal de l’Ametlla de Mar es va despertar amb tres centímetres de neu, sobretot a la zona del Mas Platé, al camí de Gavadà direcció Tivissa, on es van reunir desenes de persones per fotografiar el paisatge i també els més menuts, van poder jugar amb la neu. El municipi feia gairebé onze anys que no veia nevar, concretament des de la nevada històrica de 2010.

L’Ametlla de Mar és un dels indrets de la comarca del Baix Ebre on el temporal Filomena ha portat neu. La pluja, però va diluir bona part del gruix i va continuar plovent durant tot el cap de setmana.

Un temporal que ha deixat algunes afectacions, afortunadament però de poca gravetat. Un exemple és una avaria al subministrament elèctric que va deixar sense llum a 400 abonats del municipi i també l’enllumenat públic. Durant el cap de setmana, es va poder solucionar la incidència a la majoria de les llars, però actualment, encara hi ha una vintena d’abonats sense el servei d’electricitat. Segons Protecció Civil, abans de la 13 h del matí d’aquest dilluns, quedarà restaurat el servei dels afectats.

A banda també, la Policia Local va haver de tallar algunes carreteres, com la C-44 direcció Tivissa que va quedar tallada, pràcticament, durant tot el cap de setmana i la carretera TV-3025, que porta al Mas Platé a l’altura del km 3, també es va tallar la matinada del dissabte fins a primeres hores del matí.

Un altre dels avisos enregistrats al municipi ha estat un despreniment de façana al carrer Jacint Verdaguer que va ocasionar danys a un vehicle estacionat.

També es va registrar, diumenge a la tarda, un avís per una caiguda d’un pi, concretament al carrer de la Piscina de Les Tres Cales, que va quedar sostingut pels cables d’electricitat.

El municipi veí, el Perelló, on la neu va arribar amb més força, sí que va patir més incidències, per exemple, diumenge a la tarda, un cotxe va quedar atrapat a la zona de la Bassa de les Comes.

Per últim i pel que fa al temporal marítim, no va ser tan fort com estava previst i per sort, no va comportar afectacions al municipi.

Comparteix