Balanç positiu del pont de la Puríssima dins les limitacions de la Covid-19

Comparteix

Força gent va avançar la sortida al dijous per evitar el confinament municipal que entrava en vigor els divendres al matí.

En general, els municipis turístics de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, entre ells l’Ametlla de Mar, han rebut poca afluència de visitants durant aquests dies. Tot i això, sí que s’ha registrat un augment de visites a la població, sobretot durant dilluns i dimarts, a causa de la lliure circulació entre municipis. Un augment valorat molt positivament, sobretot pel sector de la restauració.

Les restriccions de mobilitat decretades per la Covid-19 han afectat notòriament al turisme durant aquest pont de la Puríssima. No obstant, sí que s’ha registrat un increment de visitants. El caporal de la Policia Local de l’Ametlla de Mar, Rodrigo Teba, apunta que hi ha hagut moviment d’entrada al municipi, el dijous i dilluns, però tampoc ha estat excessiu.

Dins les limitacions de l’espai marcades pel Procicat, els bars i restaurants han valorat positivament aquests dies festius. De fet, calculen que s’ha arribat fins al 90% de l’ocupació, sobretot el dilluns i dimarts, tenint en compte l’aforament limitat permès, que recordem que és el 30% a l’interior i 100% a l’exterior. El sector de la restauració també ha remarcat un canvi d’hàbits dels consumidors, ja que cada cop es fan més comandes a domicili.

La regidora de Turisme i Comerç, Maite Boquera, ha assenyalat que pel que fa al comerç local, els comerciants també han notat un augment en les compres donat també per la proximitat a la campanya de Nadal.

Majoritàriament, els visitants han estat de segona residència o provinents de municipis del territori.

Comparteix