Reducció presencial d’alumnes a les aules de l’Escola Nauticopesquera per la pandèmia

Comparteix

L’Escola Nauticopesquera de Catalunya aplica un sistema híbrid per limitar la presència d’alumnes a les aules. L’actual situació de pandèmia i les noves mesures aplicades pels governs han obligat al departament d’Ensenyament a prendre decisions respecte a com s’han de dur a terme les classes als centres que imparteixen ensenyaments postobligatoris.

El batxillerat, la formació professional i els ensenyaments de règim especial, i els centres de formació d’adults i les escoles oficials d’idiomes han d’aplicar mesures per reduir la presencialitat als centres.

Aquest és el cas de l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya ubicada a l’Ametlla de Mar, que ha posat en marxa un model híbrid que divideix les ràtios dels alumnes a les aules i alterna l’assistència setmanal dels alumnes al centre, mentre que la resta es queda a casa amb suports telemàtics.

Els suports telemàtics consisteixen en un sistema asincrònic que permet als alumnes tenir al seu abast els recursos necessaris per seguir amb el currículum acadèmic. Per altra banda, sí que aquest sistema pateix una reducció de les hores de classes pràctiques, ja que el centre no compta amb el professorat suficient.

Segons Miguel Sainz de Aja, director de l’Escola Nàuticopesquera, aquest sistema ja estava preparat i permet seguir amb les classes.

En principi, el departament ha transmès als centres que aquestes mesures s’han d’aplicar fins al final del 1r trimestre, sempre supeditant aquesta decisió a la situació que pugui produir-se per la pandèmia.

Escolta l’entrevista sencera amb el director de l’Escola Nàuticopesquera, Miguel Sainz de Aja.

Comparteix