Els joves del centre d’acollida fan tasques de col·laboració amb l’Ajuntament

Comparteix

Les tasques s’emmarquen dins un conveni que ha signat l’Ajuntament amb la Fundació Diagrama.

L’Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Diagrama, l’entitat responsable del centre d’acollida de menors estrangers no acompanyats del municipi, situat a la urbanització Sant Jordi. Es tracta d’un conveni de caràcter solidari i formatiu emmarcat dins la Xarxa Nodus, que té l’objectiu de fomentar el desenvolupament integral de les persones vulnerables i en dificultat social.

La primera col·laboració del conveni ha tingut lloc durant aquesta setmana i ha consistit en la recollida de garrofes i olives per part de vuit joves del centre. Una part de la recaptació obtinguda és pels xiquets i l’altra, va destinada a la regidoria de Benestar Social, per oferir-ho a la gent més vulnerable.

La tasca fomenta el voluntariat, afavoreix la integració laboral dels joves i alhora ajuda a les persones més vulnerables. Mayte Puell és la regidora de Benestar Social.

Anteriorment i durant el confinament, els joves també van col·laborar amb l’Ajuntament cosint mascaretes de roba, que es van repartir a la ciutadania. Una acció puntual que a partir d’ara, i gràcies el conveni, es podran desenvolupar amb més facilitat.

Els joves estrangers no acompanyats són atesos pel Servei de Primera Acollida i Atenció Integral ‘Baix Ebre’, dependent de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de la Generalitat de Catalunya i gestionat per Fundació Diagrama a la província de Tarragona.

La Xarxa Nodus de la Fundació Diagrama és un espai de trobada i col·laboració entre els ciutadans, empreses i institucions públiques i privades amb un compromís social pel desenvolupament integral de persones vulnerables o en dificultat social, especialment joves que necessiten suport, assessorament i treball.

Comparteix