Primer dia del nou confinament a l’Ametlla de Mar i a la resta de municipis, amb algunes excepcions

Comparteix

Per tots els dubtes que sorgeixin, la Policia Local de l’Ametlla de Mar recorda que està a disposició dels ciutadans el servei de WhatsApp, 647 66 02 73.

A les 6 h d’aquest divendres han entrat en vigor les noves restriccions anunciades per la Generalitat per aturar els contagis de coronavirus. Ja és vigent tant el tancament perimetral de Catalunya, com el confinament perimetral municipal de cap de setmana. 

A més de no poder entrar ni sortir de Catalunya durant 15 dies, els caps de setmana tampoc no estan permesos els desplaçaments més enllà dels municipis de residència, excepte si són justificats, per exemple, per anar a la feina o a l’escola. S’ha de portar un justificant de l’empresa o sinó Protecció Civil recomana fer servir el certificat d’autoresponsabilitat

Una altra excepció d’aquest confinament dels municipis serà aquest cap de setmana, el 31 d’octubre i l’1 de novembre, es permetran desplaçaments dins de les poblacions de la mateixa comarca per anar als cementiris.

Per vetllar pel compliment de les restriccions perimetrals, el Departament d’Interior ha assegurat que hi haurà 5.000 efectius dels Mossos dedicats en exclusiva. Una feina que es farà en col·laboració amb les policies locals de tots els municipis.

El regidor de Governació i Seguretat Ciutadana, Joan Manel Tello, assegura que hi haurà controls i recorda que està en funcionament el servei de WhatsApp de la Policia Local.

Un servei que resoldrà tots els dubtes relacionats amb les noves restriccions aplicades a Catalunya. El número de telèfon mòbil on es poden enviar les consultes per WhatsApp és el 647 66 02 73. També es poden fer arribar a través del correu policia@ametllamar.cat. A més, la Policia Local recorda que al seu perfil de Twitter (@PLametllamar) ofereix informació actualitzada sobre les restriccions de mobilitat.

A banda d’aquests confinaments, el govern també ha suspès les activitats culturals, esportives i extraescolars. De fet, l’Àrea Municipal d’Esports ja va comunicar aquest dijous que a partir de divendres les instal·lacions i els equipaments esportius municipals quedaran tancats i suspesos els entrenaments i activitats esportives.

Pel que fa a la biblioteca municipal, l’obertura es limitarà al préstec, és a dir, a la recollida de llibres i documents.

També es tanquen centres i recintes comercials, només podrà funcionar els que tinguin menys 800 metres quadrats. Els establiments de menys de 800 metres quadrats podran obrir, però hauran de reduir l’aforament al 30 %. Les farmàcies i perruqueries podran continuar aixecant la persiana, sense limitació de superfície. Pel que fa als actes religiosos, també s’estableix una limitació d’aforament al 30 %.

Unes mesures que se sumen a les ja aplicades com són el toc de queda, és a dir, la prohibició de sortir al carrer des de les 22 i fins a les 6 h i el tancament de bars i restaurants.

Comparteix