L’inici de la temporada de caça menor preveu un molt bon any de conill

Comparteix

Aquest diumenge dia 11 d’octubre va començar al vedat de l’Ametlla de Mar el període de cacera menor, és a dir la cacera que permet cobrar peces, entre altres espècies, de conill, perdiu, tudó o tord. Aquest període s’allargarà fins al dia 7 de febrer.

Els caçadors ja poden xafar els habituals llocs de caça des del passat cap de setmana, moment en què es va obrir el període de gairebé quatre mesos de cacera menor, que afecta les espècies habituals de conill, perdiu, tudó o tord, tot i que amb algunes variacions.

De sortida, després d’uns anys en els quals la perdiu ha passat per moments molt dolents al vedat de l’Ametlla de Mar, la junta de la Societat de Caça La Cala ha decidit que aquest any no es caçarà aquesta espècie. El fet que aquests darrers mesos s’han vist un nombre elevat de cries de perdius, fa pensar als caçadors caleros que pot ser una bona ocasió per contribuir al repoblament de la perdiu al terme i per aquest motiu, han decidit no caçar-la aquesta temporada i reforçar els llocs habituals de perdiu amb menjar i aigua.

Quant al conill, sí que s’espera que sigui una molt bona temporada i la millor dels últims sis o set anys. Els caçadors durant la mitja veda i aquestes setmanes prèvies, han vist molt de conill, fet que es va confirmar el diumenge en el primer dia de cacera. Albert Bouzas és el president de la Societat de Caça La Cala.

Per altra banda, també es pot caçar el tudó, cada dia durant els mesos d’octubre i novembre, sempre a punt fix, i el tord fins al segon diumenge de febrer.

Comparteix