Cap de setmana d’accions de neteja a les platges del municipi

Comparteix

Dissabte, Graëllsia ha organitzat un recorregut de neteja de l’Espai d’Interès Natural de Santes Creus i diumenge, Platges Netes farà una recollida de residus des de la platja de l’Alguer fins a la Pixavaques.

Del 3 a l’11 d’octubre Catalunya celebra la Setmana de la Natura, amb l’organització de més de 400 activitats organitzades per associacions, fundacions, ajuntaments, escoles i empreses amb l’objectiu de conscienciar la societat en la necessària conservació de la natura.

Coincidint amb la Setmana de la Natura, el Grup d’Estudis i Educació Ambiental, Graëllsia, ha organitzat dos actes a l’Ametlla de Mar. Per començar, aquest dissabte a partir de les 17 h de la tarda, ha organitzat amb la col·laboració de Plàncton Diving, un recorregut de neteja de l’Espai d’Interès Natural de Santes Creus, un dels més grans de Catalunya, que compren des de l’Estany fins a la Punta de l’Àliga en la franja des de la via del tren fins a 20 metres de profunditat mar endins.

Eli Bonfill és membre de Plàncton, entitat col·laboradora de Graëllsia.

Els participants es concentraran a les 17 h de la tarda a l’aparcament de la platja de l’estany Podrit i sortiran en petits grups de manera esgraonada per complir amb la normativa anticovid.

A més, la setmana que ve, Graëllsia també ha organitzat una xerrada online per divulgar aquest espai de Santes creus i els seus valors i espais singulars com ara les llacunes litorals, les praderies de posidònia o espècies singulars com el fartet, el samaruc i alguna espècie de rats penats, i en l’àmbit vegetal, plantes com el Limònium o la cystoseira.

Graëllsia té un acord de custòdia amb l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar per promoure l’educació ambiental, la divulgació i el voluntariat en diversos espais del municipi.

Platges Netes també organitza una recollida de residus

Per altra banda, Platges Netes també ha organitzat diumenge dia 4 d’octubre a partir de les 9 h del matí una recollida de residus sota el lema ‘Recollida de Merdeta’, en el tram costaner que compren des de la platja de l’Alguer fins a la platja de Pixavaques. Posteriorment, es farà un taller d’art reciclable. Paula Molina és membre del grup de voluntàries.

Comparteix