Últims dies per adaptar antenes col·lectives de TDT i resintonitzar els canals de televisió

Comparteix

A partir d’aquest dimecres 30 de setembre, es produirà el cessament d’emissions d’alguns canals en les seves antigues freqüències de la TDT només es podran continuar veient per les noves. Per això, els edificis de grandària mitjana i gran hauran d’adaptar la seva instal·lació d’antena i la ciutadania en general, resintonitzar els seus televisors.

El canvi de freqüències de la TDT es produeix a conseqüència de l’anomenat Segon Dividend Digital, pel qual s’ha d’alliberar, per mandat europeu, la banda de 700 MHz de l’espectre radioelèctric per a permetre el desplegament de futures xarxes de telecomunicacions 5G.

Per tant, els administradors de finques o els presidents de comunitats de tots aquells edificis de grandària mitjana i gran on encara no s’hagi realitzat, han de contactar al més aviat possible amb una empresa instal·ladora registrada.

Independentment de la mena d’equip de recepció de senyal dels edificis, tota la població haurà de resintonitzar els seus televisors amb el comandament a distància per a poder gaudir de l’oferta completa de TDT. Oscar Villar és tècnic en Telecomunicacions.


En aquest sentit, el passat 21 de juny es va aprovar per Reial Decret una línia d’ajudes destinada a compensar els costos derivats de la recepció o accés als serveis de comunicació audiovisual televisiva en les edificacions afectades. La quantia de la subvenció oscil·la entre 104 € i 680 €, en funció de la infraestructura prèviament instal·lada en l’edifici.

Les sol·licituds d’ajudes es podran presentar online fins al 31 de desembre de 2020, després d’haver realitzat prèviament l’adaptació de les instal·lacions de recepció del senyal de TDT. Serà necessari presentar la documentació justificativa, incloent-hi la factura i el butlletí d’instal·lació.

Els ciutadans i ciutadanes podran consultar tots els seus dubtes en la pàgina web http://www.televisiondigital.es/ i en els telèfons 901 201 004 i 910 889 879.

Comparteix