Protesta a l’Ametlla de Mar per la inhabilitació de Torra

Comparteix

Un centenar de persones es van concentrar, aquest dilluns a les portes de l’Ajuntament del municipi, per manifestar el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem que inhabilita Quim Torra.

Després que el Tribunal Suprem confirmés, per unanimitat, la inhabilitació d’un any i mig i 30.000 euros de multa per al president de la Generalitat, l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar va convocar un acte de rebuig, sumant-se així al miler de protestes d’arreu del país.

Durant l’acte, es van llegir els manifests de l’Associació Catalana de Municipis i de l’Associació de Municipis per la Independència. L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, manifesta la voluntat de seguir construint la República Catalana.

Torra, doncs, ja està formalment inhabilitat  per haver desobeït, segons el Tribunal Suprem, de forma “contumaç, obstinada i reiterada” la Junta Electoral Central en no retirar llaços grocs i una pancarta a favor dels polítics presos durant el període electoral del 2019. Gaseni explica que al ple ordinari d’aquest dimecres es votarà una moció de rebuig a la sentència i també apunta que la façana de l’Ajuntament lluirà pròximament aquesta pancarta.

A partir d’aquí, el Govern i el Parlament activaran els propers passos que portaran a unes eleccions que tot apunta que seran el 7 de febrer.

Comparteix