Comença la caça major al vedat de l’Ametlla de Mar, amb abundància d’exemplars de porc senglar

Comparteix

El període de caça major a l’Ametlla de Mar s’allarga fins al primer diumenge de febrer.

El passat dia 6 de setembre va començar el període de caça major al vedat de l’Ametlla de Mar. De fet, durant aquests passats caps de setmana els caçadors han vist molts exemplars de senglars pel terme municipal. Tant és així que corren, per les xarxes socials, imatges de senglars en llocs propers a les platges i, fins i tot, en nuclis habitats.

La caça major al terme municipal de l’Ametlla de Mar es limita al senglar majoritàriament i en menor mesura o de manera ocasional, al cabirol. Des de primers de setembre els caçadors de la Societat de Caça La Cala poden dedicar-se a la cacera del senglar i sembla que el començament de la temporada està sent extraordinari, sobretot, per l’elevat nombre d’exemplars que s’hi poden trobar.

Les pluges de la primavera i la poca presència humana en els indrets de cria durant els mesos de confinament i estat d’alarma, han fet proliferar aquests animals fins al punt de propiciar fins a dos períodes de cria. Albert Bouzas és el president de la Societat de Caça La Cala.

Precisament aquest dimarts es feia viral un vídeo fet per un veí de Ribes Altes 2a fase, prop de la residència l’Onada, on es pot veure un exemplar de senglar transitant pel carrer.

El fet que l’estiu hagi estat molt sec, ha fet que els senglars baixin de la muntanya cap al pla a la recerca dels horts i les bases que s’habiliten pels animals de caça menor i això fa que arribin fins als nuclis habitats a la recerca de menjar. Els experts alerten que els senglars són animals salvatges i que per evitar ensurts, cal no interactuar en ells ni donar-los menjar.

El període de caça major es pot allargar fins a l’últim cap de setmana de febrer, tot i que tradicionalment a l’Ametlla de Mar s’atura l’activitat el primer diumenge de febrer.

Comparteix